Savaitgalį žmonės plūdo prie A. Navalno kapo: driekėsi ilgos eilės

Savaitgalį žmonės Maskvoje toliau plūdo prie penktadienį palaidoto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno kapo. Agentūros AFP žurnalistai pasakojo, kad sekmadienį prie Borisovskio kapinių Rusijos sostinės pietuose driekėsi ilgos eilės. Šimtai žmonių atėjo ir šeštadienį. Su prieš dvi savaites kolonijoje Arktyje mirusiu A. Navalnu penktadienį atvyko atsisveikinti tūkstančiai jo rėmėjų.

Eilės prie A. Navalno kapo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Eilės prie A. Navalno kapo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Eilės prie A. Navalno kapo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Eilės prie A. Navalno kapo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 9:46 AM, atnaujinta Mar 4, 2024, 9:48 AM

„Tai ženklas, kad žmonės jaučia šios netekties mastą, šio asmens svorį, – sekmadienį sakė 29-erių inžinierius Aleksandras, komentuodamas žmonių minias. – Jie jaučia, ką šis asmuo padarė šaliai“.

70-metė Irina sekmadienį jau antrą kartą aplankė A. Navalno kapą – „tiesiog, kad būčiau su savo draugais“. „Galima sakyti, kad šie žmonės yra mano šeima“, – teigė ji.

52-ejų Vadimas sakė jaučiąs „liūdesį ir kartėlį“ dėl opozicionieriaus mirties ir ragino visus elgtis taip, „kaip norėtų Aleksejus – kad žmonės mūsų šalyje ir visame pasaulyje galėtų gyventi laimingiau“.

29 metų IT darbuotojas Romanas kalbėjo: „Liūdna. Ir akivaizdu, kad viskas (...), ką jis padarė, palaidota čia. Štai ir viskas“.

Sekmadienį kapinėse vėl buvo policijos pareigūnų, tačiau ne tiek daug, kiek praėjusiomis dienomis. Žmonių eilė prie kapinių vartų driekėsi apie pusę kilometro. Žmonės prie kapo ėjo nešini raudonomis, baltomis ir geltonomis rožėmis bei gvazdikais. Sekmadienio popietę gėlių kalnas siekė maždaug du metrus, stačiatikių kryžiaus beveik nebuvo matyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.