Estijos premjerė meistriškai atsakė į repliką, kad „ji valgo rusus pusryčiams“: pateikė vieną nuotrauką

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas paskelbė savo pusryčių nuotrauką. Taip ji atsakė į vieno Europos pareigūno pareiškimą, kad K. Kallas „pusryčiams valgo rusus“.

K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 3:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2024, 3:07 PM

Ministrė pirmininkė paskelbė savo pusryčių nuotrauką „X“ platformoje, prie kurios parašė: „Mano pusryčiai, mieli „Politico“ skaitytojai“.

Portalas „Politico“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad kai kurios ES šalys nepritaria Estijos ministrės pirmininkės K. Kallas paskyrimui į ES vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai postą.

„Nemanau, kad Prancūzija ir Vokietija su tuo sutiks dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių ji nebuvo tinkama darbui NATO. Ar tikrai į šį postą ketiname skirti žmogų, kuris pusryčiams mėgsta valgyti rusus?“ – sakė neįvardytas ES pareigūnas.

2023 m. lapkričio 15 d. K. Kallas pareiškė, kad ją domina NATO generalinio sekretoriaus postas, kuris gali atsilaisvinti 2024 m. spalio mėn.

Tuo pat metu „Politico“ pažymėjo, kad favoritu į NATO generalinio sekretoriaus postą laikomas Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte. Jis pats spalio pabaigoje pareiškė, kad domisi šiuo postu.

Lapkričio 19 d. Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinšas paskelbė esąs pasirengęs kandidatuoti į šį postą.

Parengta pagal nv.ua inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.