Kinija 7,2 proc. didina karines išlaidas

Kinija šiais metais karinėms išlaidoms skirs 7,2 proc. daugiau lėšų nei pernai. Gynybos biudžetas didinamas iki 1,67 trln. juanių (apie 214 mlrd. eurų), sakoma biudžeto projekte, kuris pristatytas antradienį prasidėjusiame Liaudies Kongrese.

Kinijos kariuomenė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijos kariuomenė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-05 10:19, atnaujinta 2024-03-05 10:21

Tiek pat Pekinas savo karinį biudžetą didino jau pernai. Sprendimas didinti biudžetą, manoma, be kita ko, susijęs su įtemptais santykiais su Taivanu, kurį Kinija laiko separatistine provincija, bei ginčytinomis teritorinėmis pretenzijomis Pietų Kinijos jūroje. Ekspertai kol kas nemano, kad sąsiauryje tarp Kinijos ir Taivano galėtų kilti karas. Tačiau Pekinas siekia susivienyti su sala yra pareiškęs, kad, esant reikalui, padarys tai jėga.

Liaudies Respublika turi didžiausią kariuomenę pasaulyje – 2 mln. aktyvių karių. Kinijos gynybos biudžetas pastaraisiais metais augo labiau nei bendros išlaidos. Augimas dažniausiai buvo didesnis už ekonomikos augimo rodiklius.

Tačiau oficialius karinis biudžetas, pasak ekspertų, atspindi tik dalį tikrųjų išlaidų, nes daug Liaudies išlaisvinimo armijos išlaidų padengiama ir iš kitų biudžetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.