Mokytojas: ginkluoti užpuolikai Nigerijoje iš mokyklos pagrobė daugiau nei 280 vaikų

Vieną iš mokyklų Nigerijos šiaurės vakaruose užpuolę ginkluoti asmenys pagrobė daugiau nei 280 mokinių, pranešė vienas vietoje gyvenantis mokyklos mokytojas. Tai vienas iš didžiausių masinio žmonių grobimo atvejų šalies istorijoje.

Vaikų pagrobimas Nigerijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vaikų pagrobimas Nigerijoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-08 08:47, atnaujinta 2024-03-08 08:49

Masinis žmonių grobimas, reikalaujant išpirkos – įprastas reiškinys daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos šalyje, kur nusikaltėlių gaujų taikiniu tampa mokyklos ir universitetai, ypač esantys šiaurės vakarinėje šalies dalyje. Tiesa, pastaruoju metu tokių išpuolių sumažėjo.

Vietos Kadunos valstijos valdžios pareigūnai patvirtino, kad ketvirtadienį užpuolus Kurigos mokyklą buvo pagrobti mokiniai, tačiau tikslaus jų skaičiaus nenurodė, teigdami, jog jis vis dar yra nustatinėjamas.

Vienas iš Čikuno rajone esančios Kurigos mokyklos mokytojų Sanis Abdullahis ketvirtadienį vakare pasakojo, kad mokyklos personalui ir didžiajai daliai mokinių pavyko pasprukti, ginkluotiems užpuolikams šaudant į orą.

„Po to mėginome nustatyti, kiek vaikų pagrobta“, – mokykloje besilankantiems oficialiems asmenims sakė jis.

„Iš Kurigos vidurinės mokyklos dingo 187 mokinių, pradinėje mokykloje pasigedome 125 vaikų, tačiau 25 iš jų sugrįžo.“

Vietos gyventojas Muhammadas Adamas naujienų agentūrai AFP sakė: „Pagrobta daugiau nei 280. Pirma manėme, kad jų bus 200, tačiau atidžiai perskaičiavę nustatėme, kad buvo pagrobta kiek daugiau nei 280 vaikų“.

Vietos valdžios ir policijos pareigūnai pagrobtų vaikų skaičiaus nenurodė.

„Šiuo metu negalime pasakyti, kiek vaikų ar mokinių buvo pagrobta“, – įvykio vietoje susirinkusiems žurnalistams pasakė Kadunos valstijos gubernatorius Uba Sani.

„Sugrąžinsime visus vaikus.“

Pastaraisiais metais vietinių banditais vadinamų nusikaltėlių gaujos ne kartą puldinėjo mokyklas, dažniausiai pasirinkdamos tas, kurios yra įsikūrusios Nigerijos šiaurės vakarų regionų kaimo vietovėse.

Prezidentas Bola Ahmedas Tinubu daug dėmesio skiria saugumui užtikrinti, tačiau Nigerijos ginkluotosioms pajėgoms tenka kovoti keliuose frontuose. Vienas iš jų yra šalies pietryčiuose, kur jau kuris laikas vyksta džihadistų sukilimas.

Smogikams praėjusią savaitę užpuolus stovyklą, kurioje glaudėsi nuo pietryčiuose vykstančio konflikto pabėgę asmenys, be žinios dingo daugiau nei 100 moterų ir vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.