Ministras: Armėnija svarsto galimybę siekti narystės ES

Ilgai glaudžius ryšius su Rusija palaikiusi Armėnija svarsto galimybę siekti narystės Europos Sąjungoje (ES). „Armėnijoje šiuo metu diskutuojama apie daugelį naujų galimybių. Ir nebus paslaptis, jei pasakysiu, kad tarp jų yra narystė Europos Sąjungoje“, – interviu Turkijos televizijos stočiai „TRT World“ pareiškė užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

ES ir Armėnijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
ES ir Armėnijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-09 15:48, atnaujinta 2024-03-09 15:49

Armėnijos vyriausybė kaltina Rusiją neginant šalies nuo Azerbaidžano. Armėnija ir Azerbaidžanas daug dešimtmečių nesutaria dėl Kaukazo Kalnų Karabacho regiono. 2023 m. rugsėjį Azerbaidžanas užėmė šią daugiausiai armėnų gyvenamą teritoriją ir sukėlė masinį jų pasitraukimą.

Armėnija nuo vasario sustabdė savo narystę Rusijos vadovaujamoje Kolektyvino saugumo sutarties organizacijoje (KSSO). Ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas gilina santykius su Europa ir JAV, taip sulaukdamas Rusijos vyriausybės kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.