Pakistano prezidentu antrą kartą išrinktas A. A. Zardari

Asifas Ali Zardari, nužudytos pirmosios Pakistano lyderės Benazir Bhutto našlys, šeštadienį antrą kartą buvo išrinktas prezidentu, praėjus mėnesiui po nacionalinių rinkimų, kuriuos aptemdė kaltinimai klastojimu.

Pakistano prezidentu antrą kartą išrinktas A. A. Zardari<br> EPA-ELTA nuotr.
Pakistano prezidentu antrą kartą išrinktas A. A. Zardari<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 7:10 PM

Už A. A. Zardarį balsavo 411, o už opozicijos remiamą kandidatą – 181, paskelbė Pakistano rinkimų komisija, suskaičiavusi šalies parlamento narių, provincijų parlamento narių ir senatorių balsus.

B. Bhutto Pakistano liaudies partijos (PPP) įstatymų leidėjai balsavo už tai, kad A. A. Zardari užimtų iš esmės reprezentacinį postą., juos parėmė „Pakistano musulmonų lyga-Nawazas“ (PML-N), po vasario 8 d. rinkimų sudarytas aljansas.

Pagal koalicinio pakto, prie kurio prisijungė ir kelios mažesnės partijos, sąlygas pirmadienį premjeru buvo prisaikdintas PML-N Shehbazas Sharifas. Manoma, kad A. A. Zardaris bus prisaikdintas sekmadienį vyksiančioje ceremonijoje.

Vasario 8 d. rinkimus Pakistane aptemdė įtarimai dėl sukčiavimo prieš rinkimus ir balsų klastojimo.

68-erių A. A. Zardari prezidentu pirmą kartą buvo išrinktas 2008 metais, tačiau jis nuolat sulaukdavo įtarimų dėl kyšininkavimo, daugiau kaip vienuolika metų praleido kalėjime, o tai yra ilgas laiko tarpas net pagal Pakistano politikų standartus.

Visgi jis garsėja tuo, kad sugeba atsitiesti po skandalų, kurie kitiems reikštų karjeros pabaigą. Per pirmąjį savo kadencijos laikotarpį, kuris baigėsi 2013 m., jis sumažino prezidento įgaliojimus. Tačiau jis, kaip PPP patriarchas, tikėtina, vadovaus savo partijai per koaliciją, kuri, analitikų nuomone, po vasario mėnesio rinkimų rezultatų yra netvirta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?