Vakarienė, pasibaigusi tragedija: 8 vaikai ir moteris mirė suvalgę jūrinių vėžlių mėsos, dar dešimtys – ligoninėje

Zanzibaro salyno Pembos saloje aštuoni vaikai ir viena moteris mirė suvalgę jūrinių vėžlių mėsos, o dar 78 žmonės buvo nugabenti į ligoninę, šeštadienį pranešė valdžios institucijos.

Zanzibaro vėžliai.<br>Gabriele Sitnik-Schmach/Scanpix nuotr.
Zanzibaro vėžliai.<br>Gabriele Sitnik-Schmach/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 10:01 AM, atnaujinta Mar 10, 2024, 10:06 AM

Jūrų vėžlių mėsa Zanzibare laikoma delikatesu, tačiau nuo jos periodiškai miršta žmonės, apsinuodiję chelonitoksizmu, t. y. apsinuodijimu maistu.

Vėlų penktadienio vakarą mirusi suaugusioji buvo vieno iš vaikų, kurie pasiligojo anksčiau, motina, sakė Mkoanio rajono medicinos pareigūnas daktaras Haji Bakari. Jis teigė, kad vėžlių mėsa buvo suvartota antradienį.

H.Bakari sakė naujienų agentūrai „Associated Press“, kad laboratoriniai tyrimai patvirtino, jog visos aukos valgė jūrinių vėžlių mėsą.

Zanzibaro, kuris yra pusiau autonominis Rytų Afrikos valstybės Tanzanijos regionas, valdžia pasiuntė nelaimių valdymo grupę, kuri ragino žmones vengti jūros vėžlių vartojimo.

2021 m. lapkritį Pembos saloje septyni žmonės, įskaitant trejų metų vaiką, mirė suvalgę vėžlių mėsos, o dar trys buvo paguldyti į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.