ES: iš Haičio evakuoti visi diplomatiniai darbuotojai

Europos Sąjunga iš Haičio evakavo visą savo diplomatinį personalą, nes „saugumo situacija ten smarkiai pablogėjo“, o ginkluotos gaujos užėmė didžiąją Haičio sostinės dalį, pirmadienį pranešė atstovas spaudai.

Europos Sąjungos vėliava.<br>123rf nuotr.
Europos Sąjungos vėliava.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2024, 6:27 PM

„Šiuo metu iš Haičio esame evakavę visus ES darbuotojus“, – sakė Europos Komisijos (EK) atstovas spaudai Peteris Stano‘as ir pridūrė, kad Europos Sąjunga yra „labai susirūpinusi“ dėl pastarųjų dienų įvykių Haityje.

„Reaguodami į dramatiškai pablogėjusią saugumo situaciją, nusprendėme ten sumažinti savo veiklą ir perkėlėme ES delegacijos Port o Prense personalą į saugesnę vietą už šalies ribų“, – informavo P. Stano‘as.

Atstovo spaudai teigimu, svarbiausi darbuotojai toliau dirba, „bet ne iš paties Haičio“.

„Mes neabejotinai vertiname situaciją ir koreguosime savo veiksmus, atsižvelgdami į padėtį, saugumo padėtį“, – sakė P. Stano‘as.

Karibų jūros regiono šalių aljansas CARICOM sukvietė Jungtinių Valstijų, Prancūzijos, Kanados ir Jungtinių Tautų (JT) pasiuntinius į pirmadienio susitikimą Jamaikoje aptarti smurto ir būdų padėti Haičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.