Kroatijos vyriausybė paleido parlamentą

Kroatijos ministro pirmininko Andrejaus Plenkovičiaus vyriausybės iniciatyva ketvirtadienį paleistas šalies parlamentas, kad būtų sudarytos sąlygos pirmalaikiams rinkimams.

Kroatijos ministro pirmininko Andrejaus Plenkovičiaus vyriausybės iniciatyva ketvirtadienį paleistas šalies parlamentas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kroatijos ministro pirmininko Andrejaus Plenkovičiaus vyriausybės iniciatyva ketvirtadienį paleistas šalies parlamentas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 5:43 PM

Už šį žingsnį balsavo visi 143 dalyvavę valdančiosios partijos ir opozicijos įstatymų leidėjai 151 vietos parlamente, pranešė Kroatijos žiniasklaida. Kiti parlamento rinkimai anksčiau buvo numatyti rudenį.

Kritikai mano, kad premjeras nori paankstinti rinkimus, nes baiminasi, kad jo centro dešiniosios partijos HDZ populiarumas iki to laiko sumažės.

A. Plenkovičius pastaruoju metu buvo smarkiai kritikuojamas dėl savo teisingumo ir žiniasklaidos politikos, o jį palaikė tik nedidelė įstatymų leidėjų dauguma. Iš pradžių nebuvo aišku, kada įvyks pirmalaikiai rinkimai. Jie gali būti numatyti ne anksčiau kaip balandžio 14 arba ne vėliau kaip gegužės 12 dieną.

Rinkimų datą nustatys prezidentas Zoranas Milanovičius. Šis prorusiškas politikas yra aršus provakarietišku laikomo A. Plenkovičiaus politinis priešininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.