B. Netanyahu pritarė karinės operacijos Rafoje planams

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu, jo biuro duomenimis, penktadienį pritarė karinės operacijos Rafoje Gazos Ruožo pietuose planams. Kariuomenė be operatyvinių veiksmų rengiasi ir civilių gyventojų evakuacijai, sakoma pranešime.

B. Netanyahu.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
B. Netanyahu.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 3:59 PM, atnaujinta Mar 15, 2024, 4:01 PM

Aukšti užsienio politikai griežtai atmeta sausumos operaciją Rafoje – nerimaudami dėl civilių gyventojų. Ir politikai, ir pagalbos organizacijos reikalauja iš Izraelio planų, kaip ir kur prieš karinę operaciją bus perkelta apie 1,5 mln. Rafoje esančių žmonių.

B. Netanyahu, be to, pakartojo vertinimą, kad islamistinio „Hamas“ judėjimo pasiūlymas dėl paliaubų Gazos kare yra „nerealus“. Grupuotė ketvirtadienį pranešė pateikusi naują pasiūlymą. Jis, be kita ko, numato kovų Gazos Ruože nutraukimą, pagalbos pristatymą gyventojams ir Izraelyje pagrobtų įkaitų paleidimą mainais į Izraelio kalėjimuose kalinamus palestiniečius. Kartu islamistai ir toliau reikalauja Izraelio dalinių išvedimo iš palestiniečių teritorijos, o tai Izraelis atmeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.