Estijos premjerė K. Kallas paragino partneres didinti išlaidas gynybai

Estijos premjerė Kaja Kallas paragino partneres Europoje ir NATO skirti daugiau pinigų gynybai, reaguojant į Rusijos karą prieš Ukrainą.

K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 7:08 PM

Estija investuoja į gynybą daugiau nei 3,2 proc. bendrojo vidaus produkto, antradienį Berlyne sakė K. Kallas. Šalys partnerės turėtų daryti tą patį arba rizikuoja savo silpnumu išprovokuoti Rusiją.

„Jei jie manys, kad gali laimėti, jie žengs žingsnį, – sakė K. Kallas. – Jei supras, kad esame pakankamai stiprūs, jie nežengs žingsnio prieš NATO. Štai kodėl drauge turime imtis šių kolektyvinių pastangų“.

Pasak Estijos premjerės, sunku paaiškinti žmonėms, turintiems daug geresnius kaimynus nei Estija, kodėl tokios išlaidos reikalingos. Šiuo metu žmonės ne itin jaučia, kad to reikia, bet paskui gali būti per vėlu, perspėjo K. Kallas.

Į klausimą apie raginimus sustabdyti karą Ukrainoje Estijos premjerė atsakė: „Smurto kupiname pasaulyje pacifizmas, paprastai tariant, būtų savižudybė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.