Atsistatydino Vietnamo prezidentas

Atsistatydino Vietnamo prezidentas Vo Van Thuongas, trečiadienį paskelbė šalies valstybinė žiniasklaida, teigdama, kad jis yra kaltas dėl „pažeidimų ir trūkumų“.

Vo Van Thuongas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Vo Van Thuongas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 12:46 PM, atnaujinta Mar 20, 2024, 2:16 PM

„Puikiai suvokdamas savo atsakomybę partijai, valstybei ir liaudžiai, jis pateikė pareiškimą atsistatydinti iš užimamų pareigų“, – teigė Vietnamo naujienų agentūra VNA, pridurdama, kad valdančiosios Komunistų partijos centrinis komitetas priėmė jo atsistatydinimą.

Pasak žiniasklaidos, Thuongas atsistatydino vos po vienerių metų darbo, kadangi komunistinėje šalyje vykdomas plataus masto valymas, skirtas kovai su korupcija.

53-ejų metų prezidentas dramatiškai krito tuo metu, kai Vietname vyksta dideli politiniai sukrėtimai, o jo pirmtakas taip pat buvo priverstas pasitraukti iš posto per kovos su korupcija kampaniją, kurios metu buvo atleisti keli ministrai ir teisiami sukčiavimu apkaltinti svarbiausi verslo lyderiai.

VNA teigė, kad Thuongas pažeidė neįvardytas „taisykles“ ir kaip valstybės vadovas nerodė deramo pavyzdžio.

„Draugo Vo Van Thuongo pažeidimai ir trūkumai lėmė blogą viešąją nuomonę, pakenkė partijos, valstybės ir jo asmeninei reputacijai, – teigė VNA. – Puikiai suvokdamas savo atsakomybę partijai, valstybei ir žmonėms, jis pateikė pareiškimą atsistatydinti iš užimamų pareigų.“

Thuongas tapo prezidentu praėjusių metų kovo 2 dieną, po to, kai atsistatydino prezidentas Nguyen Xuan Phucas – tai buvo staigus žingsnis, neįprastas Vietnamui, kur politiniai pokyčiai ilgai ir kruopščiai organizuojami, akcentuojant stabilumą.

Iki Phuco atsistatydino tik vienas Komunistų partijos prezidentas, ir tai įvyko dėl sveikatos problemų.

Nors prezidentas yra valstybės vadovas, reali valdžia yra partijos generalinio sekretoriaus Nguyen Phu Trongo rankose, jis ir yra laikomas kovos su korupcija kampanijos, populiarios tarp Vietnamo visuomenės, iniciatoriumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.