Paskelbtose nuotraukose – besiboksuojantis E. Macronas: įžvelgia žinutę V. Putinui

Emmanuelis Macronas sukėlė tikrą šurmulį socialinėse medijose po to, kai „Instagram“ buvo paskelbtos nuotraukos, kuriose Prancūzijos prezidentas užfiksuotas aktyviai smūgiuojantis į bokso kriaušę. Žinoma, iš sekėjų politikas sulaukė tiek pagyrų, tiek pasipiktinimo.

Paskelbtose nuotraukose – besiboksuojantis E. Macronas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Paskelbtose nuotraukose – besiboksuojantis E. Macronas.<br>Lrytas.lt koliažas.
 V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br> AP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 1:32 PM, atnaujinta Mar 21, 2024, 1:37 PM

Prancūzijos prezidento nuotraukos, kurias antradienį „Instagram“ tinkle paskelbė jo oficialus fotografas Soazigas de la Moissonnière'as, nuspalvintos juodai baltomis spalvomis, o jose matyti, kaip prezidentas treniruojasi sukandęs dantis ir įtemptais bicepsais.

Socialinės medijų vartotojai netrukus pradėjo jį lyginti su Rocky Balboa, o kiti atkreipė dėmesį į nuotraukų paskelbimo laiką, sutampantį su E. Macrono raginimais Europai aktyviau reaguoti į Rusijos karą Ukrainoje. Kai kurie teigė, kad nuotraukos simbolizuoja, kad jis pasirengęs kovoti su Vladimiru Putinu, kuriam irgi nėra svetimos fotosesijos, skirtos pademonstruoti sportinį meistriškumą.

Prancūzijos žurnalas „Femme Actuelle“ liaupsino nuotraukas ir pažymėjo, kad jose Brigitte Macron vyras išsiskyrė „ryžtingu žvilgsniu, tarsi norėtų stoti į mūšį su priešininku“.

Kiti komentatoriai išreiškė pasibaisėjimą vaizdais. Prancūzijos žaliųjų parlamento narė Sandrine Rousseau perpublikavo vieną iš nuotraukų su komentaru: „Koks progresyvizmo pralaimėjimas. Ir koks politinės komunikacijos skurdumas.“

Jonathanas Bouchet-Petersenas, rašydamas centro kairės laikraštyje „Libération“, teigė, kad nuotraukos yra „gana bauginantis komunikacijos pasirinkimas“, ir sakė, kad būtų buvę geriau, jei nuotrauka iš tiesų būtų įžūlaus internauto kūrinys, kaip jis manė iš pradžių.

Lotaringijos universiteto istorijos profesorius Ericas Anceau komentavo, kad nuotraukos yra „neopopulistinio vyriškumo, kurį šiandien mėgsta tam tikri lyderiai, pradedant šio žanro meistru (iki šiol) Vladimiru Putinu, dalis“.

V. Putinas anksčiau buvo nufotografuotas žvejojantis, šaudantis ir jodinėjantis nuoga krūtine, žaidžiantis ledo ritulį, nugalintis priešininkus dziudo ir važinėjantis tankais bei plaukiantis povandeniniais laivais.

E. Macronas taip pat anksčiau atkreipė socialinių medijų dėmesį, kai per 2022 m. rinkimų kampaniją buvo nufotografuotas besiilsintis ant sofos su plačiai atsegtais marškiniais atidengiančiais plaukuotą krūtinę.

Pernai Brigitte Macron interviu žurnalui „Paris Match“ atskleidė, kad prezidentas dukart per savaitę boksuojasi, o anksčiau jis yra pozavęs su bokso pirštinėmis, kad prieš Paryžiaus olimpines žaidynes reklamuotų mankštą.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.