JT: masinėje kapavietėje Libijoje rasti mažiausiai 65 migrantų kūnai

Šią savaitę Libijos pietvakariuose buvo aptikta masinė kapavietė su „mažiausiai 65 migrantų kūnais“, penktadienį pranešė Jungtinių Tautų (JT) migracijos agentūra.

Masinė kapavietė Libijoje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Masinė kapavietė Libijoje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-22 16:55, atnaujinta 2024-03-22 17:43

„Jų mirties aplinkybės ir tautybės lieka nežinomos, tačiau manoma, kad jie mirė nelegaliai gabendami per dykumą“, – sakoma Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) pranešime. TMO atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad masinį kapą aptiko Libijos saugumo pajėgos.

Nuo 2011 m., kai per sukilimą buvo nuverstas ir nužudytas diktatorius Muammaras Kadhafi, Libiją daugiau nei dešimtmetį krečia smurtas, šalis tapo derlinga dirva prekeiviams žmonėmis.

Libijos valdžia pradėjo tyrimą dėl mirčių. TMO paragino „garantuoti orų mirusių migrantų palaikų iškėlimą, identifikavimą ir perkėlimą“, pranešti ir padėti jų šeimoms.

Pasak TMO, šios mirtys parodė „skubų poreikį spręsti nelegalios migracijos iššūkius, įskaitant koordinuotą atsaką į neteisėtą migrantų gabenimą ir prekybą žmonėmis“.

TMO duomenimis, 2023 m. kelyje per Viduržemio jūrą į Europą buvo užregistruota mažiausiai 3 129 žmonių mirtys ir dingimai, todėl šis migracijos kelias yra pražūtingiausias pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.