V. Putinas telefonu kalbėjosi su Tadžikistano prezidentu

Po teroristinio išpuolio pamaskvėje, per kurį koncertų salėje žuvo 133 žmonės, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas telefonu kalbėjosi su Tadžikistano vadovu Emomaliu Rachmonu ir susitarė glaudžiau bendradarbiauti kovoje su teroru. Abi šalys „suintensyvins“ savo jau ir taip „glaudų“ bendradarbiavimą antiteroristinėje kovoje, po pokalbio sekmadienį pareiškė Kremlius.

V. Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-24 16:26

Prieš tai rusų žiniasklaida, taip pat vienas parlamentaras pranešė, kad keli po išpuolio suimti įtariamieji yra kilę iš Tadžikistano. Vidaus reikalų ministerija Maskvoje tuo tarpu pareiškė tik tiek, kad visi keturi užpuolikai yra „užsienio piliečiai“, tačiau jų tautybės nenurodė.

E. Rachmonas, jo spaudos štabo duomenimis, per pokalbį telefonu su V. Putinu ryžtingai pasmerkė „žiaurų išpuolį“ koncertų salėje. Kartu jis pabrėžė, kad „teroristai neturi nei tautybės, nei tėvynės, nei religijos“. E. Rachmonas „šiuo nacionalinio gedulo Rusijoje momentu (...) pabrėžė visų tadžikų solidarumą su rusų tauta“, sakoma pranešime.

Kremlius šeštadienį pranešė, kad sulaikyta 11 įtariamųjų, tarp kurių yra keturi užpuolikai, šaudę koncertų salėje ir ją padegę. Atsakomybę dėl išpuolio prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.