Lenkija su NATO vadovu aptars incidentą, per kurį Rusijos raketa įskriejo į jos teritoriją

Pirmadienio rytą Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis žurnalistams sakė, kad Rusijos ambasadorius Lenkijoje iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją pasiaiškinti dėl Rusijos raketos, sekmadienio rytą maždaug 39 sekundėms įskridusios į Lenkijos teritoriją per didelį Rusijos oro puolimą Ukrainoje.

A. Duda ir J. Stoltenbergas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Duda ir J. Stoltenbergas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 11:18 AM, atnaujinta Mar 25, 2024, 11:20 AM

„Tai visiškai nepriimtina, – sakė R. Sikorskis. – Reikalausime pasiaiškinti, bet greičiausiai sulauksime tik demagogijos“. Ministras pridūrė, kad šiandien tai aptars ministrų kabinetas, o jis pats apie tai kalbėsis su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė (DORSZ) sekmadienį socialiniame tinkle X paskelbė, kad sekmadienio rytą Rusijos Federacijos paleista sparnuotoji raketa pažeidė Lenkijos oro erdvę. „Objektas įskrido į Lenkijos oro erdvę netoli Oserdovo kaimo (Liublino provincijoje) ir ten išbuvo 39 sekundes“, – pranešė DORSZ ir pridūrė, kad raketa visą laiką buvo stebima Lenkijos saugumo tarnybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.