J. Bidenas ir D. Trumpas atvyksta į Niujorką: rinkimams ketina surinkti įspūdingą sumą pinigų

Galingas lėšų rinkimas vienam, žuvusio policijos pareigūno pagerbimas kitam – taip atitinkamai JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo pirmtakas Donaldas Trumpas ketvirtadienį ketina dalyvauti rinkimų kampanijoje Niujorke.

 D. Trumpas.<br> EPA/ELTA nuotr.
 D. Trumpas.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-28 15:33

81 metų demokratas J. Bidenas dalyvaus lėšų rinkimo vakare kartu su dviem savo pirmtakais – Billu Clintonu ir Baracku Obama.

Jo rinkimų kampanijos komanda jau paskelbė surinkusi „istorinę“ daugiau kaip 25 mln. dolerių sumą.

Televizijos laidų vedėjas ir komikas Stephenas Colbertas ves debatus tarp trijų demokratų lyderių.

Renginyje, kuris vyks „Radio City Music Hall“ salėje Manheteno centre ir kurį stebės 5 000 žiūrovų, be kita ko, koncertuos dainininkės Lizzo ir Queen Latifah.

Gausus žvaigždžių lėšų rinkimo renginys yra pirmasis toks, kuriame dalyvaus trys demokratų prezidentai. Pasak „NBC News“, svečiai, sumokėję 100 000 dolerių, galės nusifotografuoti su trimis prezidentais.

„Skaičiai nemeluoja: šiandienos renginys yra didžiulis pajėgų demonstravimas ir tikras varomosios jėgos perrinkti Bideną ir Harris atspindys“, – sakė kampanijos vyriausiasis lėšų rinkėjas Jeffrey Katzenbergas, turėdamas omenyje viceprezidentę Kamalą Harris.

Jis tvirtina, kad J. Bidenas surinks daugiau pinigų per vieną vakarą nei D. Trumpas surinko per visą vasario mėnesį.

J. Bidenas turi geriau aprūpintą kampanijos iždą nei jo varžovas respublikonas, kuris dalį rėmėjų surinktų lėšų naudoja teisinėms išlaidoms padengti daugybėje jam iškeltų bylų.

Ketvirtadienį milijardierius, kuriam pateikti keturi kaltinamieji aktai baudžiamosiose bylose, pasirodys ne teisiamųjų suole, o kaip teisėsaugos rėmėjas.

Respublikonų magnatas planuoja dalyvauti gedulingoje ceremonijoje, pagerbiant policijos pareigūną Jonathaną Dillerį, kuris pirmadienį buvo nušautas, kai stabdė transporto priemonę.

„Pareigūno Dillerio šeimai ir visiems kitiems drąsiems teisėsaugos vyrams ir moterims, kurie kasdien rizikuoja savo gyvybe: mes jus mylime, vertiname ir visada būsime su jumis“, – antradienį savo socialinėje platformoje „Truth“ sakė D. Trumpas.

77 metų respublikonas didžiąją dalį savo rinkimų kampanijos retorikos skiria kovai su nelegalia imigracija ir kritikuoja savo varžovą demokratą už tai, kad šiam menkai rūpi policijos darbas.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre trečiadienį sakė, kad J. Bidenas „yra labai dėkingas už policijos pareigūnų pasiaukojimą, stengiantis, kad mūsų bendruomenės būtų saugios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.