Rimtas diplomatinis konfliktas: Rusijos ambasadorius išvyko iš Lenkijos

Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas išvyko iš Lenkijos. Tai trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerijos vadovas Radosławas Sikorskis. Vėliau ministerija informavo, kad S. Andrejevas turėtų grįžti į Lenkiją balandžio pradžioje.

Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas 2022 m. gegužę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas 2022 m. gegužę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 9:42 AM

Pirmadienį, kovo 24-ąją, Rusijos ambasadorius buvo kviečiamas į Lenkijos URM pasiaiškinti dėl sekmadienio incidento, kai į Lenkijos teritoriją įskrido rusų raketa, bet jis ministerijoje nepasirodė.

Lenkijos URM atstovas spaudai Pawełas Wrońskis tada pareiškė, kad Lenkijos nota šiuo klausimu Rusijos institucijoms bus įteikta kitu būdu.

„Lenkijos URM svarsto, ar Rusijos ambasadorius vykdo Užsienio reikalų ministerijos Maskvoje instrukcijas ir ar jis gali tinkamai atstovauti Rusijos Federacijos interesams Varšuvoje“, – sakė P. Wrońskis.

Kaip aiškino S. Andrejevas, jis nepasirodė Lenkijos užsienio reikalų ministerijos būstinėje, nes „nusprendė, kad nėra prasmės gvildenti šios temos nepateikus įrodymų“.

„Ambasadorius S. Andrejevas pats parodė savo kultūrą ir profesionalumą. Kiek žinau, jis jau paliko mūsų teritoriją“, – sakė žurnalistams R. Sikorskis. Jis patikslino, kad Rusijos diplomatas nebuvo išsiųstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.