R. T. Erdoganas susitiks su J. Bidenu

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas gegužės 9 d. Baltuosiuose rūmuose susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu, penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė Turkijos pareigūnas. Tai būtų pirmasis dviejų lyderių susitikimas Baltuosiuose rūmuose.

R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 1:43 PM

J. Bideno administracija sausį patvirtino 23 mlrd. dolerių vertės karo lėktuvų F-16 pardavimą Turkijai, kai ji, ilgai vilkinusi, ratifikavo Švedijos narystę NATO. Kai kurie analitikai siejo Turkijos delsimą ir su R. T. Erdogano pykčiu dėl Vašingtono paramos Izraeliui jo kare su „Hamas“ Gazos Ruože.

R. T. Erdoganas yra vienas didžiausių kritikų musulmonų pasaulyje, pasisakantis prieš Izraelio atsaką į precedento neturintį spalio 7 d. „Hamas“ teroristų įvykdytą išpuolį prieš Izraelį. Turkijos lyderis palygino Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu su Adolfu Hitleriu ir apkaltino Jungtines Valstijas remiant palestiniečių „genocidą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.