Rumunija netoli Ukrainos sienos aptiko galimai drono skeveldrų

Penktadienį Rumunija pranešė apie netoli sienos su karo draskoma Ukraina aptiktas galimai bepiločių orlaivių skeveldras. Dronų nuolaužų NATO narėje Rumunijoje buvo aptikta ir anksčiau, kai Rusija užpuolė Ukrainą ir pradėjo smarkiai bombarduoti jos Dunojaus uosto infrastruktūrą.

 Vokietijos naikintuvas Rumunijoje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
 Vokietijos naikintuvas Rumunijoje.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-29 13:41

Pastarosios nuolaužos buvo rastos vėlai ketvirtadienį Dunojaus upės saloje Brailos apskrityje, maždaug už 20 kilometrų nuo Ukrainos sienos. „Galimai oro įtaiso (drono) fragmentai buvo identifikuoti žemės ūkio paskirties sklype Didžiojoje Brailos saloje“, – sakoma ministerijos pranešime. Apie aukas nepranešta. Incidentas tiriamas.

Rumunijos valdžia pranešė apie kitus sudužusių nepilotuojamų orlaivių gabalus 2023 m., kai Rusija suintensyvino atakas prieš pietų Ukrainos uostus, įskaitant teritorijose prie Rumunijos. Pareigūnai pabrėžė nemanantys, kad į šalį taikytasi tyčia, tačiau po vieno incidento gruodį Rumunija iškvietė Rusijos ambasadorių pasiaiškinti dėl jos oro erdvės pažeidimo. Negyvenamoje vietoje Tulčės apskrityje, priešais Ukrainos Renio uostą kitoje Dunojaus upės pusėje, žiojėjo 1,5 metro gylio krateris.

Tuo metu Rumunijos užsienio reikalų ministerija pasmerkė Maskvos „pasikartojančius išpuolius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.