Per smogikų grupuotės antpuolį Irane žuvo 16 užpuolikų ir 11 saugumo pareigūnų

Smogikų grupuotė įvykdė plataus masto išpuolį prieš galingo Islamo revoliucinės gvardijos korpuso (IRGC) bazes pietryčių Libane, per kurį abejose pusėse žuvo 27 žmonės, ketvirtadienį pranešė valstybinės naujienų agentūros IRNA ir „Tasnim“.

Iranas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Iranas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 11:39 AM, atnaujinta Apr 4, 2024, 1:16 PM

Pranešama, kad per ketvirtadienį naktį įvykusią ataką žuvo šešiolika užpuolikų ir 11 saugumo pajėgų narių, o smogikai įsitvirtino gyvenamuosiuose rajonuose ir paėmė įkaitų.

Net ir išaušus socialiniuose tinkluose pasirodydavo ranešimų apie vykstančius mūšius, kuriuose naudojama sunkioji artilerija, tačiau ketvirtadienį ryte padėtį abejuose miestuose vėl valdė saugumo pajėgos, teikiama Irano žiniasklaidos pranešimuose.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad incidentas įvyko kariniuose objektuose, esančiuose Rasko bei Čahbaharo miestuose Sistano ir Balučestano provincijoje. Pranešimuose kalbama apie „sužlugdytą teroristų išpuolį“.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė smogikų grupuotė „Jaish al-Adl“. Jos teigimu, jos nariai kovoja už pietryčių Irano nepriklausomybę.

Prieš keletą mėnesių Rasko mieste įvyko keletas susirėmimų tarp šios grupuotės ir Irano saugumo pajėgų. Savo kanale platformoje „Telegram“ „Jaish al-Adl“ teigė atakavusi mažiausiai šešis karinius objektus.

Ji paragino šio regiono gyventojus likti namuose.

Nepriklausomą iš provincijos gautos informacijos patikrinimą atlikti kol kas nebuvo galimybių.

Sunitų sukilėlių grupuotė „Jaish al-Adl“ per pastaruosius metus ėmė vis intensyviau rengti išpuolius. Dauguma šios provincijos gyventojų yra priėmę Islamo sunitų, o ne valstybinę šiitų religiją.

Jungtinės Valstijos ir Iranas šią grupuotę laiko teroristine organizacija.

Sausio viduryje Revoliucinės gvardijos nariai artilerijos sviediniais apšaudė šios smogikų grupuotės pozicijas kaimyniniame Pakistane, kur turėtų būti jų slaptaviečių. Dėl to tarp Teherano ir Islamabado buvo trumpam kilę rimtų nesutarimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?