JAV žiniasklaida: CŽA vadovas vyksta į Kairą derybų dėl įkaitų

Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Billas Burnsas šį savaitgalį vyks į Egipto sostinę Kairą derybų dėl Gazos Ruože laikomų įkaitų išlaisvinimo, pentadienį pranešė JAV žiniasklaida.

„Hamas“ nežino ar siųs delegaciją į naujas derybas dėl paliaubų su Izraeliu. <br>EPA-ELTA nuotr.
„Hamas“ nežino ar siųs delegaciją į naujas derybas dėl paliaubų su Izraeliu. <br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 10:06 PM

B. Burnsas susitiks su „Mossad“ vadovu Davidu Barnea, taip pat su Egipto ir Kataro pareigūnais, paskelbė „The New York Times“. „Axios“ šiuos pareigūnus identifikavo kaip Kataro ministrą pirmininką Mohammedą bin Abdulrahmaną Al-Thanį ir Egipto žvalgybos vadovą Abbasą Kamelį.

Spalio 7 d. „Hamas“ surengė šoką sukėlusį išpuolį, per kurį žuvo apie 1 170 izraeliečių ir užsieniečių, rodo oficialiais Izraelio duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Palestiniečių smogikai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių apie 130 vis dar yra Gazos Ruože, įskaitant 34 žmones, kurie, pasak Izraelio kariuomenės, yra negyvi.

Izraelis po „Hamas“ atakos inicijavo atsakomąją kampaniją, kuri, smogikų valdomo Gazos Ruožo Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki šiol pareikalavo daugiau kaip 33 000 gyvybių.

JAV, Kataras ir Egiptas jau kelias savaites dalyvauja užkulisiuose rengiamose derybose, siekdami užtikrinti, kad Gazos Ruože būtų paskelbtos paliaubos, o Izraelio įkaitai atgautų laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.