S. Lavrovas pirmadienį ir antradienį lankysis Kinijoje

Rusijos užsienio reikalų ministerija sekmadienį paskelbė, kad Sergejus Lavrovas pirmadienį ir antradienį lankysis Kinijoje. Pekinas laikomas pagrindiniu Maskvos diplomatiniu ir ekonominiu partneriu.

S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2024, 11:51 AM, atnaujinta Apr 7, 2024, 1:58 PM

„Balandžio 8–9 d. Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas lankysis Kinijos Liaudies Respublikoje su oficialiu vizitu, kurio metu planuojamos diskusijos su (Kinijos kolega) ... Wang Yi“, – teigiama ministerijos pranešime.

Pasak ministerijos, susitikimo metu S. Lavrovas ir W. Yi aptars padėtį Azijos ir Ramiojo vandenyno regione ir dvišalį bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose: Jungtinėse Tautose, svarbių besiformuojančios rinkos ekonomikos šalių BRICS grupėje, į kurią įeina Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrikos Respublika, ir pirmaujančių pramoninių ir besiformuojančios rinkos ekonomikos šalių G20 grupėje.

Pastarąjį kartą Rusijos ir Kinijos užsienio reikalų ministrai S. Lavrovas ir M. Wangas buvo susitikę spalį Pekine, o prieš tai kalbėjosi Maskvoje rugsėjį.

Nors Vakarų šalys bando izoliuoti Maskvą dėl Rusijos vykdomos invazijos į Ukrainą, neutralią laikyseną demonstruojantis Pekinas palaiko Rusiją ir išlieka svarbiausiu Kremliaus sąjungininku. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas per susitikimą rudenį pavadino Putiną „senu draugu“.

Klesti ir Rusijos, kuriai taikomos Vakarų sankcijos, ir antros pagal dydį pasaulio ekonomikos prekyba.

Kinija yra pasiūliusi taikos planą Rusijos prezidento Vladimiros Putino 2022 m. vasario 24 d. pradėtam karui Ukrainoje užbaigti, tačiau tokiomis sąlygomis, kurių Kijevas teigia negalintis priimti.

Praėjusį mėnesį aukščiausio rango Ukrainos politikai ir pareigūnai Kijeve susitiko su Kinijos specialiuoju pasiuntiniu Li Hui ir dar kartą paprašė paramos Ukrainos lyderio planui nutraukti karą.

Ukraina primygtinai reikalauja įgyvendinti prezidento Volodymyro Zelenskio taikos planą, kuriame numatytas visiškas Rusijos kariuomenės išvedimas iš visų okupuotų Ukrainos teritorijų.

Rusija atmeta V. Zelenskio planą kaip „nerealų“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.