Maskvoje – išpuolis prieš buvusį Ukrainos saugumo pareigūną: susprogdino automobilį

Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos SBU pareigūnas buvo sužeistas penktadienį Maskvoje susprogdinus jo automobilį, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Lrytas.lt koliažas.<br>Stop kadrai.
Lrytas.lt koliažas.<br>Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 6:43 PM

Vasilijus Prozorovas buvo sužeistas į rankas ir kojas, valstybinei naujienų agentūrai „Ria Novosti“ sakė Rusijos saugumo šaltinis.

Šaltinis gelbėjimo tarnybose Rusijos žiniasklaidai sakė, kad jis buvo sužeistas, kai prie jo namų šiaurinėje Maskvoje sprogo užtaisas, pritvirtintas po visureigiu.

Anoniminis šaltinis teigė, kad sprogimas įvyko, kai V. Prozorovas užvedinėjo automobilį.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dalis automobilio sprogsta, kai vyras į jį įsėda automobilių stovėjimo aikštelėje prie gyvenamojo namo.

Rusijos valstybinė žiniasklaida citavo V. Prozorovui neįvardytą artimą šaltinį, kuris teigė, kad jis yra gyvas ir jo gyvybei pavojus negresia.

2019 metų kovą V. Prozorovas Maskvoje surengė spaudos konferenciją, kurioje sakė, kad persikėlė iš Ukrainos į Rusiją dėl „ideologinių priežasčių“.

Penktadienį „RIA Novosti“ pranešė, kad jis davė interviu agentūrai likus kelioms dienoms iki akivaizdaus pasikėsinimo nužudyti.

Ji citavo jo žodžius, kad jis dirbo SBU Ukrainos pietinėje Zaporižios srityje, o 2014 metų balandį persikėlė į Kyjivą ir „susisiekė su Rusijos saugumo tarnybų atstovais bei pasiūlė bendradarbiauti“.

„Nuo pirmųjų dienų pradėjau dirbti, teikdamas informaciją Rusijos Federacijos saugumo tarnyboms“, – sakė jis.

Per dvejus metus besitęsiantį Rusijos karą nemažai su Maskva kolaboravusių pareigūnų okupuotoje Ukrainoje tapo pasikėsinimo taikiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.