Migrantų laive netoli Ispanijos rastos keturios negyvos moterys

Prie Ispanijos pietryčių pakrantės pastebėtas dreifuojantis migrantų laivas, jame rastos keturios negyvos moterys, penktadienį pranešė jūrų gelbėjimo pareigūnai.

Migrantų valtis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantų valtis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 12:44 PM, atnaujinta Apr 12, 2024, 12:46 PM

Gelbėtojai vėlai ketvirtadienį buvo įspėti apie beveik nejudančią valtį, dreifavusią maždaug už 11 jūrmylių nuo Kartachenos miesto Ispanijos Viduržemio jūros pakrantėje. Laive jie rado keturių žmonių kūnus, sakė tarnybos atstovas. Visi keturi buvo moterų, vėliau socialiniame tinkle X pranešė tarnyba.

Už tyrimą atsakinga Ispanijos civilinės gvardijos policija įtaria, kad laivas mėgino pasiekti Ispaniją iš Šiaurės Afrikos ir baigėsi degalai.

Ispanija yra svarbūs vartai geresnio gyvenimo Europoje ieškantiems migrantams, pernai jos krantus pasiekė 56 852 dokumentų neturėję migrantai – 82 proc. daugiau nei 2022 metais. Dauguma atvyko į Kanarų salas Atlanto vandenyne ties Afrikos vakarine pakrante. Keli tūkstančiai kasmet žūva leisdamiesi į šią kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.