V. Putinas kalbėjosi telefonu su Irano prezidentu: paragino laikytis santūrumo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per pokalbį telefonu su Irano kolega Ebrahimu Raisi perspėjo, kad tolesnis eskalavimas Artimuosiuose Rytuose gali turėti „katastrofiškų padarinių“, antradienį pranešė Kremlius.

Vladimiras Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-16 16:36

„Vladimiras Putinas pareiškė viltį, kad visos šalys parodys protingą santūrumą ir užkirs kelią naujam konfrontacijos etapui, galinčiam turėti katastrofiškų padarinių visam regionui“, – sakoma Kremliaus pranešime apie pokalbį.

Savaitgalį padėtis Artimuosiuose Rytuose tapo dar labiau įtempta, kai Iranas ir jo sąjungininkai paleido į Izraelį daugiau nei 300 raketų ir dronų. Teheranas teigė, kad tai buvo savigynos veiksmas ir atsakas į mirtiną Izraelio smūgį iš oro į jo konsulatą Sirijoje.

Maskva ir Iranas yra artimos karinės ir politinės sąjungininkės. Kremlius tikina, neva pokalbis įvyko Irano prašymu. Kremliaus pranešime sakoma, kad per jį išsamiai aptartas „padėties Artimuosiuose Rytuose eskalavimas po Izraelio antskrydžio prieš Irano diplomatinę atstovybę Damaske ir atsakomosios priemonės, kurių ėmėsi Iranas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.