Atskleidė slaptą Kremliaus dokumentą: jame – planai prieš Ukrainos sąjungininkus

​Slaptame Kremliaus užsienio politikos dokumente Rusija ragino pasinaudoti karu Ukrainoje ir išnaudoti „nedraugiškų valstybių“ silpnąsias vietas, siekiant sukurti naują pasaulinę tvarką, kurioje JAV nebeatliktų pagrindinio vaidmens, balandžio 17 d. pranešė „Washington Post“.

V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 8:19 AM, atnaujinta Apr 18, 2024, 8:21 AM

Pasak laikraščio, dokumentas yra įslaptintas viešo dokumento, pavadinto „Rusijos Federacijos užsienio politikos koncepcija“, priedas ir buvo gautas per Europos žvalgybos tarnybą.

Slaptojoje dokumento dalyje raginama vykdyti „puolamąją informacinę kampaniją“, apimančią daugelį sričių, įskaitant „karinę-politinę, ekonominę ir prekybinę bei informacinę psichologinę“, prieš tai, ką Kremlius laiko JAV vadovaujama „nedraugiškų šalių koalicija“.

„Turime toliau koreguoti savo požiūrį į santykius su nedraugiškomis valstybėmis. Svarbu sukurti mechanizmą, kuris padėtų rasti pažeidžiamus jų išorės ir vidaus politikos taškus, kad būtų galima parengti praktinius žingsnius, kaip susilpninti Rusijos priešininkus“, – rašoma dokumente.

2023 m. balandžio 11 d. datuojamame dokumente teigiama, kad karo Ukrainoje baigtis „didele dalimi nulems būsimos pasaulio tvarkos kontūrus“.

Nepaisant daugelį metų didėjančio Kremliaus karingumo Vakarų atžvilgiu, įskaitant branduolinius grasinimus, dokumente taip pat teigiama, kad Rusija „nelaiko savęs Vakarų priešu ir neturi jokių blogų ketinimų jų atžvilgiu“.

Dar praėjusį mėnesį Rusijos vadovas Vladimiras Putinas interviu valstybės kontroliuojamai žiniasklaidai teigė, kad yra „pasirengęs“ paleisti branduolinį ginklą, jei Vakarų šalys, ypač JAV, skirs savo karius į Ukrainą.

Parengta pagal „Kyiv Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.