18 šalių paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame ragina „Hamas“ paleisti įkaitus

16 šalių paragino teroristinę organizaciją „Hamas“ nedelsiant paleisti įkaitus, kurie jau daugiau kaip 200 dienų laikomi Gazos Ruože. „Įkaitų ir civilių gyventojų Gazoje, kuriuos saugo tarptautinė teisė, likimas kelia tarptautinį susirūpinimą, – sakoma bendrame pareiškime, kurį paskelbė JAV vyriausybė. – Tarp jų yra ir mūsų pačių piliečių“.

Izraelio ir Hamas konfliktas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelio ir Hamas konfliktas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-25 20:43

Tarp pasirašiusiųjų yra JAV, Vokietijos, Argentinos, Australijos, Brazilijos, Bulgarijos, Kanados, Kolumbijos, Danijos, Prancūzijos, Vengrijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Serbijos, Ispanijos, Tailando ir Didžiosios Britanijos lyderiai.

Pareiškime teigiama: susitarimas dėl įkaitų paleidimo leistų nedelsiant nutraukti ugnį Gazos Ruože. Toks susitarimas esą taip pat palengvintų tolesnės būtinos humanitarinės pagalbos teikimą. Be to, išvaryti Gazos Ruožo gyventojai galėtų grįžti į savo namus ir savo žemę.

„Dar kartą raginame „Hamas“ paleisti įkaitus ir užbaigti krizę, kad kartu galėtume susitelkti į taikos ir stabilumo siekį regione“, – pažymima pareiškime. 18 šalių pareiškė remiančios vykstančias tarpininkavimo pastangas, kurių tikslas yra grąžinti namo „mūsų žmones“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.