Baltarusijai skelbiant apie užkirstą kelią dronų atakai iš Lietuvos – Vilniaus atsakas

Ketvirtadienį Baltarusijos saugumo tarnybos vadovas pranešė, neva šalis užkirto kelią iš Lietuvos paleistų bepiločių lėktuvų išpuoliui prieš sostinę Minską, pranešė Rusijos valstybinės naujienų agentūros, kurias cituoja „Reuters“. Nacionalinio krizių valdymo centro vadovo Vilmanto Vitkausko teigimu, tai neturi nieko bendro su realybe.

Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-25 14:45, atnaujinta 2024-04-25 15:02

„Valstybės saugumo komitetas, bendradarbiaudamas su kolegomis iš kitų teisėsaugos institucijų, pastaruoju metu atliko keletą ūmių saugumo priemonių, kurios leido užkirsti kelią kovinių bepiločių orlaivių smūgiams iš Lietuvos teritorijos į objektus Minske ir jo apylinkėse“, – Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Baltarusijos saugumo vadovo Ivano Tertelio žodžius.

Pranešime nebuvo pateikta jokių tariamos atakos detalių. Savo ruožtu „RIA Novosti“ ir I. Tertelis nepateikė jokių įrodymų, kad patvirtintų šiuos kaltinimus, rašo „Reuters“.

Pasak jo, teisėsaugininkai tęsia darbą šia kryptimi, tačiau „viešai paskelbti išsamios informacijos kol kas neįmanoma“.

Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas teigia, kad Baltarusijos tarnybų skleidžiama informacija apie neva Lietuvoje ir Lenkijoje reziduojančias pseudo grupuotes, nusitaikiusias pakenkti Baltarusijai, nėra nauja – tai yra Baltarusijos režimo provokacija. Anot V. Vitkausko, tokius naratyvus girdime jau senokai. Jie ypač suaktyvėjo Baltijos šalyse vykstant gynybinio pobūdžio NATO pratyboms, panašiai dar kovo pradžioje kalbėjo ir A. Lukašenka.

„Tokie Baltarusijos KGB pareiškimai vertintini kaip tęstinė priešiška provokacija ir informacinė ataka prieš Lietuvą, neturinti nieko bendro su realybe. Galima vertinti, kad jie skirti ir šalies vidaus auditorijai, mat šiuo metu kaip tik vyksta „tautos susirinkimas“. Priminsime, kad Lietuvos piliečiai, keliaujantys į Baltarusiją, susiduria su vis didėjančiu šios šalies saugumo tarnybų pareigūnų spaudimu, tardymais, tad išlieka primygtinė rekomendacija atsisakyti bet kokių kelionių šia kryptimi“, – komentare teigia jis.

Taip pat NKVC primena, kad Lietuvos piliečiai, keliaujantys į Baltarusiją, susiduria su vis didėjančiu šios šalies saugumo tarnybų pareigūnų spaudimu, tardymais.

„Tad išlieka primygtinė rekomendacija atsisakyti bet kokių kelionių šia kryptimi“, – skelbia NKVC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.