Ispanijoje sulaikytos 25 tonos sunkvežimyje paslėpto hašišo

Ispanijos policija sulaikė 25 tonas iš Maroko atvykusiame sunkvežimyje paslėpto hašišo, kurio vertė siekia 50 mln. eurų – tai didžiausias laimikis per beveik dešimtį metų, penktadienį pranešė pareigūnai.

Konfiskuoti narkotikai Ispanijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Konfiskuoti narkotikai Ispanijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 3:58 PM, atnaujinta Apr 26, 2024, 4:00 PM

Narkotikai buvo paslėpti 22 medinėse dėžėse, sukrautose į sunkvežimį, kuris atvyko į šalies pietuose esantį Alchesiraso uostą, kad toliau keliautų į Perpinjaną pietų Prancūzijoje, teigiama bendrame policijos ir muitinės pranešime.

Sunkvežimio dokumentuose buvo nurodyta, kad jis veža melionus, tačiau uoste kartu su specialiai apmokytu šunimi budėjęs policijos pareigūnas pažymėjo, kad automobilį reikia patikrinti.

Tai didžiausias Ispanijoje sulaikytas automobiliu gabentas hašišo kiekis nuo 2015 m., kai tame pačiame Alchesiraso uoste dviejuose sunkvežimiuose buvo rasta bemaž 48 tonos narkotikų, teigiama pranešime.

Policija sulaikė sunkvežimio vairuotoją, kuris buvo pristatytas į teismą apklausti.

Ispanija yra viena iš pagrindinių šalių, per kurios uostus į Europą patenka narkotikai – šalis palaiko glaudžius santykius su Lotynų Amerika, kuri yra pagrindinis kokaino šaltinis, bei yra netoli Maroko – vieno iš svarbiausių iš kanapių dervos gaminamo hašišo šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.