Vokietijos užsienio reikalų ministrė išvyksta į kelionę po Pietų Ramiojo vandenyno regioną

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock trečiadienį išvyksta į savaitės trukmės kelionę į Australiją, Naująją Zelandiją ir Fidžį, kurios metu daugiausia dėmesio bus skiriama saugumo politikai ir klimato apsaugai.

A. Baerbock.<br>EPA/ELTA nuotr.
A. Baerbock.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 5:38 PM

Indijos ir Ramiojo vandenyno regionas, kuriame įsikūrusios šios trys šalys, tampa vis svarbesnis Vokietijai dėl strateginių ir ekonominių priežasčių.

A.Baerbock iš tikrųjų planavo aplankyti šias valstybes dar praėjusių metų rugpjūtį, tačiau jai teko atšaukti kelionę po sustojimo Abu Dabyje, jos vyriausybiniam lėktuvui patyrus eilę mechaninių problemų.

Dabar jos kelionės maršrutas šiek tiek kitoks. Trečiadienį ji pirmiausia vyks į Adelaidę Australijoje, tada penktadienį vakare – į Oklando miestą Naujojoje Zelandijoje, o iš ten sekmadienį – į Fidžį su daugiau kaip 300 salų Pietų Ramiojo vandenyno regione.

Fidžis, kuriame gyvena šiek tiek mažiau nei milijonas gyventojų, yra viena iš labiausiai klimato kaitos veikiamų šalių. Kai kurių salų gyventojus jau teko evakuoti, nes jiems gresia potvyniai dėl kylančio jūros lygio. A. Baerbock bus pirmoji Vokietijos užsienio reikalų ministrė, apsilankiusi šioje salų valstybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.