D. Trumpas atsisako pažadėti, kad sutiks su 2024 m. rinkimų rezultatais

Donaldas Trumpas ketvirtadienį susilaukė kritikos, kurios buvo pažerta po to, kai jis atsisakė pažadėti, kad sutiks su 2024 m. JAV prezidento rinkimų rezultatais, jei pralaimės.

D. Trumpas
D. Trumpas
D. Trumpas<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas<br>AP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas<br>EPA/ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA/ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA/ELTA nuotr.
D. Trumpas<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 8:29 PM

„Jei viskas bus sąžininga, aš mielai priimčiau rezultatus“, – trečiadienį laikraščiui „Milwaukee Journal Sentinel“ pareiškė buvęs respublikonų prezidentas.

D. Trumpas, kuris siekia sugrįžti į Baltuosius rūmus ir beveik neabejotinai vėl susigrums su Joe Bidenu, kaip ir 2020 m., panašius komentarus išsakė ir prieš dvejus ankstesnius prezidento rinkimus.

Jis sakė „Milwaukee Journal Sentinel“, kad „praneš“, jei manys, kad esama problemų. „Tikiuosi sąžiningų rinkimų ir tikimės pasiekti galbūt labai didelių pergalių“, – tvirtino D. Trumpas.

Kai žurnalas „Time“ neseniai jo paklausė, ar po jo pralaimėjimo lapkritį kiltų politinis smurtas, D. Trumpas kalbėjo neaiškiai.

Į jo naujausius komentarus sureagavo J. Bideno stovykla. „D. Trumpas yra grėsmė Konstitucijai ir mūsų demokratijai“, – pareiškime nurodė rinkimų kampanijos atstovas Jamesas Singeris.

D. Trumpui šiuo metu gresia dešimtys kaltinimų dėl įtariamo nusikalstamo sąmokslo pakeisti 2020 m. rinkimų rezultatus, kurio kulminacija tapo jo rėmėjų surengtas JAV Kapitolijaus šturmas.

Buvęs prezidentas toliau nepagrįstai tvirtina, kad 2020 m. iš jo buvo pavogta dar viena kadencija Baltuosiuose rūmuose. Jis dviejuose rinkimų kampanijos renginiuose neseniai pareiškė, kad demokratai neva vykdė plataus masto sukčiavimą.

„Radikalūs kairieji demokratai suklastojo prezidento rinkimus 2020 m. ir mes neleisime jiems suklastoti prezidento rinkimų 2024 m.“, – Viskonsino valstijoje teigė D. Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.