„TikTok“ apskundė teismui galimą draudimą jai veikti JAV

„TikTok“ ir ją valdanti Kinijos bendrovė „ByteDance“ antradienį pateikė teisinį skundą prieš JAV, siekdamos užkirsti kelią įstatymui, pagal kurį programėlė turės būti parduodama arba bus uždrausta JAV.

 TikTok.<br>123rf nuotr.
 TikTok.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 9:50 PM

Tai įvyko praėjus maždaug dviem savaitėms po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė įstatymą, pagal kurį „TikTok“ turi per 270 dienų surasti pirkėją ne iš Kinijos arba jai bus uždrausta veikti šalyje.

Dalijimosi vaizdo įrašais platforma teigia, kad tai prieštarauja Konstitucijai.

„Pirmą kartą istorijoje Kongresas priėmė įstatymą, kuriuo vienai konkrečiai saviraiškos platformai taikomas nuolatinis draudimas visoje šalyje ir kiekvienam amerikiečiui užkertamas kelias dalyvauti unikalioje internetinėje bendruomenėje, kuri apima daugiau kaip 1 mlrd. žmonių visame pasaulyje“, – sakoma „TikTok“ ir „ByteDance“ pareiškime teismui.

Jame teigiama, kad šis žingsnis pažeidžia Pirmąją pataisą, ir kaltinama, kad „Kongresas priėmė įstatymą, suvaržantį didžiulį kiekį saugomos saviraiškos“.

Jame taip pat sakoma, kad reikalaujamas akcijų perleidimas tam, kad „TikTok“ galėtų toliau veikti JAV, yra „tiesiog neįmanomas“ – ir ne per tokį laiką.

Baltieji rūmai 270 dienų terminą gali pratęsti vieną kartą – 90 dienų. Per šį laikotarpį programėle toliau galėtų naudotis maždaug 170 mln. JAV gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus