Iš J. Borrelio – kritika Izraelio veiksmams Rafoje: pabrėžė galimą aukų skaičių

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis griežtai sukritikavo Izraelio ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į dalį Rafos miesto pietinėje Gazos Ruožo dalyje. Tarptautinė bendruomenė, pavyzdžiui, JAV ir ES šalys esą prašė Izraelio nepulti Rafos. „

Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 3:24 PM

Nepaisant šio perspėjimo ir šio raginimo, puolimas vakar vakare prasidėjo“ , – antradienį Briuselyje sakė J. Borrellis ir kalbėjo apie sausumos operaciją. Izraelio karinis atstovas, komentuodamas padėtį, antradienį teigė, kad tai „tiksli labai ribotos apimties antiteroristinė operacija“.

J. Borrellis pareiškė būgštavimus, kad vėl bus civilių aukų ir atkreipė dėmesį į tai, kad Gazos Ruože gyvena šimtai tūkstančių vaikų. Jie esą turėtų būti nugabenti į „vadinamąsias saugias zonas“. Tačiau „saugių zonų Gazoje nėra“, pabrėžė J. Borrellis.

Jis taip pat sakė esąs nusivylęs, kad derybos dėl paliaubų kol kas akivaizdžiai žlugo. „Hamas“ joms pritarė, tačiau Izraelis atmetė. J. Borrellis pažymėjo, kad padėtis labai įtempta ir bet kuriuo metu gali sprogti.

„Hamas“ pirmadienio vakarą pareiškė pritariantis pasiūlymui dėl ugnies nutraukimo. Tačiau, anot Izraelio, šis pasiūlymas neatitinka Izraelio reikalavimų. Praėjus kelioms valandoms po „Hamas“ pareiškimo, Izraelio pajėgos vėlų pirmadienio vakarą atakavo taikinius Rafos rytuose. Antradienį kariuomenė pranešė palestiniečių pusėje perėmusi Rafos pasienio perėjos į Egiptą „operatyvinę kontrolę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.