Rusijos Kalugos srityje – drono ataka: smogta naftos perdirbimo gamyklai

Rusijos Kalugos srityje bepilotis orlaivis atakavo naftos perdirbimo gamyklą, kilo gaisras, praneša UNIAN.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 9:47 AM, atnaujinta May 10, 2024, 9:53 AM

Pasak Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, nuo drono smūgio užsidegė cisterna su mazutu ir trys cisternos su dyzelinu.

Kalugos srities gubernatorius Vladislavas Šapša socialiniuose tinkluose parašė, kad Dzeržinskio rajone esančios įmonės teritorijoje penktadienio naktį nukritęs dronas sukėlė gaisrą.

„Šiuo metu gaisras jau užgesintas, preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra. Žalos įmonės infrastruktūrai mastas vertinamas...“ – teigia jis.

RF gynybos ministerija skundėsi, kad naktį ukrainiečiai atakavo Rusijos teritoriją lėktuvo tipo bepiločiais orlaiviais. Esą penki dronai buvo likviduoti, iš jų trys – danguje virš Briansko srities ir po vieną virš Belgorodo ir Maskvos sričių.

Pastaraisiais mėnesiais iš įvairių Rusijos regionų vis dažniau pranešama apie bepiločių orlaivių atakas prieš naftos perdirbimo gamyklų infrastruktūrą, o įmonėse, gaminančiose produkciją karinėms reikmėms, dažnai kyla paslaptingi gaisrai ir griaudėja sprogimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.