Sirijos sukilėlių snaiperiai nukovė svarbų žvalgybos generolą

Sirijos sukilėlių

J.Jama'a buvo nušautas per mūšį su sukilėlių daliniais.<br>AP nuotr.
J.Jama'a buvo nušautas per mūšį su sukilėlių daliniais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:43 AM

Valstybinė televizija nurodė, kad generolas Jama'a Jama'a buvo nušautas rytiniame Deir ez Zoro mieste, kuris yra provincijoje, kontroliuojamoje daugiausisi opozicijos pajėgų, siekiančių nuversti prezidentą Basharą al Assadą.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informuoja, kad J.Jama'a buvo B.al Assado artimiausios aplinkos narys ir vienas iškiliausių Sirijos kariuomenės veikėjų.

„Generolas Jama'a Jama'a žuvo kaip kankinys, vykdydamas nacionalinę pareigą – gindamas Siriją ir jos žmones bei persekiodamas teroristus Deir ez Zore“, – sakoma Sirijos televizijos pranešime.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, kuri renka informaciją iš Sirijoje esančių aktyvistų, nurodė, kad J.Jama'a buvo nušautas per mūšį su sukilėlių daliniais, tarp kurių esą buvo pajėgų, susijusių su tarptautinių teroristų tinklu „al Qaeda“.

SOHR pažymėjo, jog šis kariškis buvo atsidūręs tyrėjų taikiklyje dėl savo įtariamo vaidmens Libano valstybės veikėjo Rafiko Hariri nužudyme 2005 metais.

Daugelis teigė, kad sprogdinimą Beirute, per kurį žuvo R.Hariri, organizavo B.al Assado vyriausybė ir Libano islamistų grupuotė „Hizbollah“, palaikanti glaudžius ryšius su Damasko režimu. Šiuo metu jos kovotojai kaunasi su sukilėliais Sirijoje, padėdami vyriausybės pajėgoms.

Konfliktas Sirijoje prasidėjo prieš pustrečių metų – pirmiausiai kaip protestų judėjimas prieš jau keturis dešimtmečius trunkantį Al Assadų šeimos valdymą, vėliau peraugęs į kruviną pilietinį karą, nusinešusį per 100 tūkst. žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.