Sirijoje per karo aviacijos reidus Alepe žuvo 29 žmonės

Sirijos valdančiojo režimo

Išpuolis įvykdytas Alepo mieste.<br>AP nuotr.
Išpuolis įvykdytas Alepo mieste.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2013, 5:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:55 AM

Šiame antrajame savo dydžiu šalies mieste, buvusiame kadaise komercine sostine, jau daugiau kaip metus nerimsta kovos tarp prezidentui Basharui al-Assadui ištikimų pajėgų ir sukilėlių, besistengiančių jį nuversti; abi kariaujančios pusės tarp griuvėsių turi savo įtvirtintų pozicijų.

Britanijoje registruota SOHR nurodė, kad Alepo miesto rytiniame Tarik Babo rajone žuvo mažiausiai 14 žmonių. Dar 15, tarp kurių yra moteris ir vaikas, žuvo per keturis antskrydžius gretimame Al Babo mieste ir Tadefo apylinkėse.

Sirijos aktyvistų internete įdėtame vaizdo įraše matyti sumaištis Tarik Babe, kur dešimtys žmonių, aidint greitosios pagalbos sirenoms, kruta apgriuvusiuose pastatuose. Taip pat rodoma, kaip žmonės kibirais atsinešę vandens mėgina užgesinti tebeliepsnojantį automobilį.

Po protestų 2011-ųjų kovo mėnesį ir susidorojimų su demonstrantais kilęs kruvinas konfliktas Sirijoje nusinešė daugiau kaip 120 tūkst. gyvybių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.