Nigerijoje per islamistų grupuotės išpuolius žuvo daugiau nei 1200 žmonių

Nigerijos islamistų grupuotė

Nurodomas žuvusių civilių gyventojų ir karių skaičius, į kurį įtraukti žuvę savanoriai, sukilę į kovą prieš islamistų kovotojus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Nurodomas žuvusių civilių gyventojų ir karių skaičius, į kurį įtraukti žuvę savanoriai, sukilę į kovą prieš islamistų kovotojus.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2013, 6:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:25 PM

Nepaprastoji padėtis gegužės 14 dieną buvo paskelbta Adamavos, Borno ir Jobės provincijose po virtinės islamistų grupuotės išpuolių.

Ketverius metus nesiliaujančiam islamistų sukilimui numalšinti prezidentas Goodluckas Jonathanas šalies šiaurės rytiniuose rajonuose dislokavo tūkstančius karių ir jiems į pagalbą pasiuntė oro pajėgas.

JT pateikti skaičiai yra pirmoji nepriklausomų šaltinių pateikta statistika nuo karinės operacijos pradžios šiame regione.

„Maždaug 1 tūkst. 224 žmonės žuvo per išpuolius, susijusius su „Boko Haram“ grupuote“ nuo gegužės mėnesio, sakoma JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) pranešime.

Pasak jo atstovės Choice Okoro, į JT skaičių neįtraukti tie, kurie žuvo per karines operacijas.

Nurodomas žuvusių civilių gyventojų ir karių skaičius, į kurį įtraukti žuvę savanoriai, sukilę į kovą prieš islamistų kovotojus.

Nigerijos gynybos pareigūnai dažnai yra kaltinami dėl to, kad pateikia gerokai sumažintą per „Boko Haram“ išpuolius žuvusių žmonių skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.