B.Obama teisina strategiją dėl Afganistano

„Ir tas darbas dar nebaigtas“, - pridūrė jis.

Vašingtone vis garsiau kalbama, kad B.Obama prarado pasitikėjimą Afganistano prezidentu Hamidu Karzai.<br>AP nuotr.
Vašingtone vis garsiau kalbama, kad B.Obama prarado pasitikėjimą Afganistano prezidentu Hamidu Karzai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

Išsakydamas savo pirmus viešus komentarus dėl jo, kaip vyriausiojo pajėgų vado, kritikavimo naujuose R.Gateso memuaruose, B.Obama sakė, kad turi pareigą nuolat kelti klausimus dėl JAV karinės taktikos ir „rūpintis dėl detalių“, kai jauni vyrai ir moterys siunčiami į karą.

Tačiau prezidentas atsisakė nurodyti, ar jį suerzino tos knygos išleidimas tokiu metu, kai jis vis dar dirba prezidento poste, o amerikiečių pajėgos vis dar yra mūšio lauke.

R.Gatesas Vašingtone sukėlė tikrą audrą, savo knygoje „Pareiga“ (Duty), kuri išleidžiama antradienį, parašęs, kad B.Obama 2011 metų pradžioje nusivylė 2009-aisiais pradėta pajėgų didinimo strategija ir prarado pasitikėjimą savo pajėgų vadais bei Afganistano prezidentu Hamidu Karzai.

Nors giria B.Obamą dėl jo principingumo ir intelektualios prieigos sprendžiant valstybės reikalus, R.Gatesas, kaip pranešama, parašė, jog prezidentas demonstravo mažiau užsidegimo kariniams žygiams nei jo pirmtakas George'as W.Bushas.

„Viena savybė, kurios pasigendu dėl Obamos, yra aistra, ypač kai kalbama apie šiuos du karus“, - knygoje rašo R.Gatesas, kurį citavo „Fox News“.

Tačiau B.Obama sakė, kad „toliau tiki“ JAV misija Afganistane.

„Visų svarbiausia, kad tvirtai pasitikiu mūsų pajėgomis ir jų veikimu vienose sunkiausių, kokias tik galima įsivaizduoti, situacijų“, - sakė prezidentas.

„Ir tas darbas dar nebaigtas“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.