Sirijos Alepo mieste per penkias dienas žuvo 246 žmonės

Antrame pagal dydį Sirijos

Didelis žuvusiųjų skaičius privertė žmones masiškai bėgti iš labiausiai nukentėjusių rajonų miesto rytinėje dalyje.<br>AP nuotr.
Didelis žuvusiųjų skaičius privertė žmones masiškai bėgti iš labiausiai nukentėjusių rajonų miesto rytinėje dalyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:09 PM

Dar šimtai žmonių buvo sužeista per šiuos kariuomenės reidus, kuriuos pasmerkė žmogaus teisių grupės, nurodė „Syrian Observatory for Human Rights“.

Didelis žuvusiųjų skaičius privertė žmones masiškai bėgti iš labiausiai nukentėjusių rajonų miesto rytinėje dalyje, pranešė ši Britanijoje įsikūrusi stebėsenos organizacija.

Paskutinę statinių mėtymo ataką kariuomenė pradėjo šeštadienį. Per vieną dieną rytinėje miesto dalyje žuvo mažiausiai 85 žmonės.

Anksčiau buvęs ekonominis šalies centras Alepas nuo 2012 metų vidurio yra padalintas į vyriausybės kontroliuojamą zoną vakaruose ir sukilėlių – rytinėje miesto dalyje.

Naujausi reidai surengti po vyriausybės sausumos kariuomenės puolimo į rytinį miesto pakraštį, siekiant sutvirtinti neseniai armijos surengtas sėkmingas operacijas, per kurias buvo atsikovotos pozicijos už Alepo miesto ribų.

Toji sėkmė leido atidaryti Alepo tarptautinį oro uostą, kuris buvo neveikiantis ilgiau kaip metus.

Pasak saugumo pajėgų Sirijos žiniasklaidai pateiktos informacijos, kariuomenė rengiasi atsikovoti tris miesto rajonus rytinėje Alepo dalyje ir dar tris – šiaurinėje, kaip replėmis spausti sukilėlius ir išvaryti juos iš miesto.

Per visus šiuos puolimus tūkstančiai gyventojų bėgo iš miesto, kai kurie – ir per sieną į Turkiją.

Dėl nuolatinių kovų tarp džihadistų judėjimo, pasivadinusio Irako ir Levanto islamo valstybe, ir kitų sukilėlių grupuočių gyventi didžiojoje Alepo provincijos dalyje tapo nesaugu. Dalis gyventojų mėgina prisiglausti vyriausybės kontroliuojamoje miesto dalyje, nurodė stebėsenos organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.