Prie Slovjansko sunaikintos dvi teroristų bazės

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį šalia Slovjansko įvyko mūšis tarp Ukrainos specialiųjų pajėgų ir teroristų. Pranešama, kad per antiteroristinę operaciją buvo išvalyta vietovė prie Karačuno kalno, kur pastatytas televizijos bokštas.

Slovjansko gyventojai po teroristų ir Ukrainos karių susišaudymų skaičiuoja nuostolius.<br>„Scanpix" nuotr.
Slovjansko gyventojai po teroristų ir Ukrainos karių susišaudymų skaičiuoja nuostolius.<br>„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-15 11:13, atnaujinta 2018-02-13 22:28

„Pastarąsias dvi dienas gvardiečiai ir desantininkai dėl nuolatinių priešo, kuris tiek suįžūlėjo, kad įsirengė ilgalaikius išpuolių taškus ir apkasus, apšaudymų judėjo tiktai susigūžę, slėpdamiesi nuo kulkų ir užtaisų. Valstybinės apsaugos valdybos specialiųjų pajėgų grupė, išsilaipinusi ant kalno iš dviejų sraigtasparnių, išvalė vietovę, įsijungusi į susirėmimą“, - pranešė žurnalistas Artiomas Ševčenka.

„Rezultatas – priešas išstumtas iš užimamų pozicijų, saugumo zona išplėsta iki 5 tūkst. metrų spindulio aplink televizijos bokštą, ant jo plazda Ukrainos vėliava, gvardiečiai ir desantininkai vaikšto nesusigūžę, nesislėpdami nuo priešo apšaudymų“, - pasakojo žurnalistas.

Per operaciją, kuriai vadovavo generolas Valerijus Heletėjus, vienas Ukrainos karys nesunkiai sužeistas į koją.

Antradienį tarp Slovjansko ir Kramatorsko  teroristai surengė pasalą ir nužudė septynis Ukrainos karius.

Prezidento pareigas einantis Oleksandras Turčynovas patvirtino, kad naktį per antiteroristinę operaciją buvo visiškai sunaikinta užmaskuota teroristų bazė.

„Šią naktį atakuotas ir sunaikintas įtvirtinimas Slovjansko miesto apylinkėse ir visiškai apsaugota nuo teroristų 5 km zona aplink televizijos bokštą, iš kurio transliuojama Slovjanskui, Kramatorskui ir kitiems apskrities rajonams“, - sakė O.Turčynovas.

Vėliau laikinasis prezidentas patikslino, kad  per operacijas buvo sunaikintos dvi prorusiškų sukilėlių bazės. 

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, Starovarvarovkos kaime, esančiame už 30 km nuo Kramatosrko, ketvirtadienio rytą prasidėjo baigiamasis Ukrainos pajėgų operacijos prieš prorusiškus teroristus etapas.

Gyvenvietė, kurioje įsitvirtinusi teroristų grupuotė, Ukrainos pajėgų apsupta žiedu. Teroristai užėmė gynybines pozicijas gyvenamuosiuose namuose, kuriuose yra ir vietinių gyventojų.

Apie pietus pranešta, kad antroji operacija taip pat pavyko sėkmingai. Prie Starovarvarovkos įvyko mūšis tarp Ukrainos kariškių ir teroristų grupės, kuri slėpėsi pušų miške.

„Operacija įvyko sėkmingai. Sužeistų ir žuvusių tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškių nėra. Bet kariškiai paėmė į nelaisvę tris teroristus. Iš vieno konfiskuotas rankinis prieštankinis granatsvaidis“, - pranešė Gynybos ministerija.

Antiteroristinėje operacijoje dalyvauja ir amerikiečiai?

Ketvirtadienį ELTA, remdamasi ITAR-TASS, pranešė, jog  JAV prezidento administracija neigia vokiečių žiniasklaidos spekuliacijas, jog Ukrainos vyriausybės kovą su separatistais remia 400 samdinių iš „Blackwater“ kompanijos.

 JAV nacionalini saugumo tarybos atstovė Laura Lucas Magnuson patikino, kad Ukrainoje nėra jokių amerikiečių kovotojų, o spaudoje minima kompanija „jau du mėnesius viešai neigia“ savo įsitraukimą į įvykius Rytų Europoje.

Vokietijos laikraštis „Bild am Sonntag“ ir žurnalas „Spiegel“ rašė, kad pietryčių Ukrainoje, vyriausybės dalinių gretose, kaunasi iki 400 privačių samdinių iš JAV „elitinės privačios apsaugos paslaugas“ teikiančios kompanijos „Academi“, geriau žinomos savo buvusiu pavadinimu „Blackwater“. Anot žiniasklaidos, šią informaciją vokiečiams suteikė neįvardijami JAV žvalgybos institucijų pareigūnai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.