P. Porošenka: Rusijos karininkai kaunasi separatistų gretose

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį apkaltino Rusijos armijos karininkus, kad

P.Porošenka pažėrė naujų kaltinimų Rusijai.<br>AP nuotr.
P.Porošenka pažėrė naujų kaltinimų Rusijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 14, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:57 PM

Taip P.Porošenka kalbėjo susitikęs su saugumo vadovais po savaitgalio, per kurį Ukrainos aviacija bombardavo maištininkų pozicijas netoli sienos, o Maskva apkaltino Kijevą dėl vieno civilio žūties Rusijos teritorijoje nuo artilerijos sviedinio, atskriejusio iš Ukrainos pusės.

Žodžių karas tarp Kijevo ir Maskvos bei įnirtingos kovos, kuriose, anot Ukrainos kariškių, separatistai patyrė didelių nuostolių, rodo, kad smarkiai eskaluojamas trijų mėnesių konfliktas, per kurį žuvo keli šimtai Ukrainos kariškių, civilių ir separatistų.

„Patvirtinta informacija, kad kadriniai Rusijos karininkai dalyvauja karinėse operacijose prieš Ukrainos pajėgas“, – sakė P.Porošenko, pridurdamas tai prie sekmadienį pareikštų kaltinimų apie sunkiosios karinės ginkluotės judėjimą į šalį iš Rusijos.

„Per pastarąsias tris dienas prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas buvo panaudota nauja rusiška salvėmis šaudanti sistema“, – pažymėjo jis.

Anksčiau pirmadienį kariškių atstovas Kijeve sakė, kad Rusija telkia pajėgas prie sienos su Ukraina, o separatistai, palaikomi rusų „samdinių“, šaudo į Ukrainos pasieniečius, kad galėtų įsivežti šarvuočių iš Rusijos.

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka apkaltino Rusija, kad ši „perėjo prie konflikto eskalavimo Donbase kurso“.

„Pastarąja parą pastebėtas dalinių ir karinės technikos judėjimas priešais Sumų ir Luhansko pasienio būrius. Teroristai ir rusų samdiniai tęsia mėginimus perdislokuoti į Ukrainos teritoriją automobilinę ir šarvuotąją techniką, apšaudo pasienio dalinių dislokavimo vietas“, – sakė A.Lysenka.

A.Lysenka kaltina sukilėlius šaudymu iš pasienio į Rusijos teritoriją, kur, kaip pranešama, sekmadienį žuvo vienas civilis, o Maskva dėl to apkaltino Ukrainos pajėgas.

„Kovotojai sistemingai apšaudo Rusijos teritoriją iš minosvaidžių ir šaunamųjų ginklų. Dėl to žuvo Rusijos pilietis. Rusija mėgina tai pateikti kaip Ukrainos kariškių veiksmus. Tačiau šie kaltinimai neturi jokio pagrindo“, – pažymėjo A.Lysenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.