Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Slovjanske atkasta masinė kapavietė, joje - 300 civilių kūnų

Artilerijos apšaudymas didelėje teritorijoje rytų Ukrainoje, kurioje yra išsibarsčiusios numušto Malaizijos lainerio nuolaužos, šeštadienį privertė tyrėjus anksčiau nei planuota nutraukti darbą vietovėje, kurioje, kaip manoma, yra dalis to lėktuvo fragmentų, pranešė vienas tyrėjų komandą lydinčios tarptautinės stebėtojų misijos narys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2014, 8:59 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:58 PM

„Išgirdome atlekiančius artilerijos (sviedinius) už maždaug dviejų kilometrų nuo mūsų buvimo vietos – tai per arti, kad galėtume tęsti“, darbą, sakė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misijos vadovo pavaduotojas Alexanderis Hugas.

Pasak A.Hugo, tyrėjai anksčiau susitarė su Ukrainos vyriausybės pajėgomis ir prorusiškais sukilėliais dėl apsilankymo Petropavlivkos kaime, tęsiant didesnio masto paieškų operacijas. Tačiau susitarimas nebuvo vykdomas, kadangi separatistai lainerio sudužimo vietoje aršiai kovoja toliau.

Tuo tarpu, Slovjanske buvo atkasta masinė kapavietė, kurioje rasta daugiau nei 300 civilių kūnų. Manoma, kad visi šie žmonės buvo nužudyti prorusiškų separatistų, skelbia vice.com.

Pasak Ukrainos pareigūnų, šių žmonių buvo pasigesta Slovjanske, jie buvo suversti į vieną didelę duobę. Kūnai buvo ištraukti. Prie jų stovi šokiruoti vietiniai gyventojai.

Kūnai buvo rasti po to, kai Slovjanską nuo separatistų išvadavo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Separatistai svaičioja apie krikščioniškas vertybes

Tuo tarpu ukrainiečiai toliau tęsia puolimą. Jie šeštadienį išlaisvino dar du Donecko priemiesčius.

Tai, jog Ukrainos pajėgos tęsia puolimą ir išlaisvino dar kelias gyvenvietes, patvirtina ir patys separatistai. Jų padėtis, anot separatistų atstovų, tampa vis sudėtingesnė.

Rytų Ukrainoje liūdnai pagarsėjusio vieno separatistų lyderių Igorio Strelcovo (Girkino) patarėjas Igoris Druzis britų transliuotojo BBC žurnalistams pripažino, kad separatistų kontroliuojamose teritorijose „už sunkius nusikaltimus, siekiant išvengti chaoso, buvo šaudomi žmonės“.

Anot I.Druzio, tokios „egzekucijos siuntė svarbų signalą likusioms maištininkų pajėgoms“. Dabar iš Slovjansko pasitraukę separatistai esą yra itin motyvuoti ir pasiruošę kautis iki mirties.

Ukrainos vyriausybę nelegitimia vadinantis separatistas tikino, kad jam ir jo bendrams rūpi krikščioniškos, šeimos vertybės ir jis nusiteikęs prieš homoseksualumą.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovas pareiškė BBC, kad, jeigu pranešimai apie neteismines žmogžudystes pasitvirtins, bus pradėta baudžiamoji byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.