Irake per aviacijos smūgius žuvo IS lyderio padėjėjas

Džihadistų judėjimo

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2014, 9:13 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:21 PM

„Irako karo lėktuvai šiandien surengė saugumo operaciją, per kurią buvo nukautas. Abu Hajras al Suri“, – generolas Babakeras Zebari sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, smūgiai Ninevės provincijoje buvo surengti „remiantis tikslia žvalgybos informacija“. Generolas patvirtino, kad taikinys buvo likviduotas.

Nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti A.H.al Suri žūties.

Teritorija, kurioje buvo surengti tie antskrydžiai, yra tarp Mosulo ir Tal Afaro. Ji dar nėra kontroliuojama vyriausybės pajėgų, todėl A.H.al Suri žūtį patvirtinti būtų itin sudėtinga.

Sirijoje žnukauta 18 džihadistų

Sirijos vyriausybės pajėgų reido prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) tvirtovę šalies rytuose aukų skaičius išaugo iki 18, o tarp nukautųjų yra vienas JAV pilietybę turėjęs kovotojas, ketvirtadienį pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.

Nevyriausybinė grupė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad trečiadienį surengti smūgiai sunaikino pastatą Deir ez Zoro provincijoje, kuris buvo naudojamas kaip IS kovotojų būstinė ir kalėjimas.

Per antskrydžius Garibės kaime žuvo „mažiausiai 18 džihadistų kovotojų ir vadų, daugiausiai ne sirų, įskaitant vieną amerikietį“, – informavo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.