JAV valstybės sekretorius J.Kerry sąjungininkų ieškos Egipte

JAV valstybės sekretorius

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry šeštadienį atvyko į Kairą, kur baigsis jo kelionė po Artimuosius Rytus.<br>Reuters nuotr.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry šeštadienį atvyko į Kairą, kur baigsis jo kelionė po Artimuosius Rytus.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:05 PM

Numatytas J.Kerry susitikimas su Egipto prezidentu Abdel Fattah al-Sisi bei Arabų Lygos vadovu Nabil al-Arabi.

Vašingtono ir Kairo santykiai lieka įtempti nuo praėjusių metų, kai kariškiai nuvertė islamistą prezidentą Mohamedą Mursi, bet Egipto vyriausybė kovą su „Islamo valstybe“ taip pat laiko svarbiu reikalu.

M.Mursi įpėdinis, buvęs armijos vadas A.F. al-Sisi, kovoja Sinajaus pusiasalyje su islamistų kovotojais, kurie yra paskelbę palaikantys „Islamo valstybę“.

Tačiau vargu ar didžiulė Egipto armija svariau prisidės prie karinių veiksmų Irake ir Sirijoje.

Vašingtonas norėtų, kad kampanijai prieš džihadistus pritartų Egipto religinės institucijos, tarp kurių ir prestižinis Al Ažaro universitetas.

Kaip kelionėje lydintiems žurnalistams sakė J.Kerry, norima, kad „religinės institucijos pasisakytų prieš ISIL (Irako ir Levanto islamo valstybę), kalbėtų apie tai per penktadienio pamokslus“.

„Jiems (egiptiečiams) kelia nerimą užsienio kovotojai; ši problema susijusi su terorizmu Egipto viduje“, – pažymėjo J.Kerry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.