Tęsiantis susirėmimams Jemene užsiliepsnojo televizijos pastatas

Jemeno valstybinės

Jemene užsiliepsnojo pagrindinis televizijos pastatas.<br>Reuters nuotr.
Jemene užsiliepsnojo pagrindinis televizijos pastatas.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:22 AM

Jau kelias savaites nerimstant protestams ir susirėmimams, šis konfliktas suintensyvėjo ketvirtadienį, kai šiitų zaiditų sukilėliai, dar vadinami hučiais, susirėmė su armija Sanos prieigose.

Šiose kautynėse daugiausiai dalyvavo hučiai ir genčių, sudariusių sąjungą su Al Ahmarų klanu, nariai. Daugiausiai sunitiško Al Ahmarų klano, kuris yra vienas įtakingiausių Jemene, iškilūs nariai užima aukštus postus šalies ginkluotosiose pajėgose ir vyriausybėje.

Dalis televizijos pastato, esančio netoli svarbių valstybės institucijų, užsiliepsnojo, kai apšaudymas suintensyvėjo šeštadienio rytą, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė minėtas televizijos darbuotojas, pridūręs, jog dėl gaisro pastate įstrigo šimtai žmonių.

Jemeno televizija paragino nacionalines ir tarptautines organizacijas įsikišti ir išgelbėti jos darbuotojus nuo bombardavimo.

Kaimyniniame rajone, esančiame šalia Vidaus reikalų ministerijos komplekso, kuriame įsitvirtino hučių protestuotojai, buvo paleisti trys minosvaidžių sviediniai, vienas liudininkas sakė „Reuters“. Kol kas neaišku, kas atsakingas už šį apšaudymą.

Sanos universitetas, kuris yra didžiausias šalyje, taip pat buvo uždarytas šeštadienį, nes penktadienį jo komplekse nukritęs sprogo vienas minosvaidžio sviedinys.

Jungtinių Tautų (JT) specialusis pasiuntinys Jemene Jamalas Benomaras, trečiadienį ir ketvirtadienį susitikęs su hučių lyderiu Abdulmaleku al Houthi Saados provincijoje, penktadienio vakarą „labai apgailestavo dėl susiklosčiusios padėties su smurto atvejais, kai negailima didžiausių pastangų taikiai išspręsti šią krizę“.

Vienas toms deryboms artimas šaltinis sakė, kad prezidentas Abdrabuhas Mansuras Hadi šeštadienį susitiks su politinių partijų nariais aptarti pasiūlymų, kuriuos hučiai pateikė J.Benomarui, siekiant užbaigti šį konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.