Sauguma Taryba rengiasi užkirsti kelią džihadistų verbavimui

Saugumo

Posėdžiui pirmininkavo JAV prezidentas Barackas Obama, kuris pažymėjo, kad šalys privalo sustabdyti užsienio kovotojų verbavimą ir finansavimą.<br>Reuters nuotr.
Posėdžiui pirmininkavo JAV prezidentas Barackas Obama, kuris pažymėjo, kad šalys privalo sustabdyti užsienio kovotojų verbavimą ir finansavimą.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:34 PM

Posėdžiui pirmininkavo JAV prezidentas Barackas Obama, kuris pažymėjo, kad šalys privalo sustabdyti užsienio kovotojų verbavimą ir finansavimą.

JAV ir arabų šalių naikintuvai trečiadienį, antrą dieną iš eilės, bombardavo „Islamo valstybės“ (IS) taikinius.

B. Obama paragino sutelkti viso pasaulio pastangas išardyti IS „mirties tinklą“.

JAV parengtam rezoliucijos dokumentui Saugumo Tarybos narės pritarė vienbalsiai.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pažymėjo, kad šalys privalo susidoroti su visomis ekstremizmo formomis, įskaitant „neapykantos kurstytojų“ uždraudimą ir kovą su „nuodinga ideologija“.

D. Kameronas sakė JT Saugumo Tarybos sesijoje, kad Irako ir Sirijos konfliktai pritraukia jaunus naujokus iš turtingų šalių.

JAV antskrydžių kampaniją prieš IS kovotojus Irake pradėjo rugsėjį, o naktį iš pirmadienio į antradienį išplėtė oro atakas Sirijoje. Operacijose taip pat dalyvauja arabų šalys. Daugiau nei 40 valstybių pasiūlė prisidėti prie kovos su IS koalicijos, nurodė B. Obama.

IS kontroliuoja kelis naftos telkinius Sirijoje ir Irake. Prekyba kontrabandine žaliavine nafta prisideda prie grupės operacijų finansavimo abiejose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.