Separatistų gretose kovojantis amerikietis ilgisi mėsainių

Kalbos apie atvykėlius kovotojus Ukrainos sukilėlių gretose sklando jau ilgai, tačiau mažai kas galėjo įtarti, kad prorusiškai nusiteikusiems separatistams atstovauja ir JAV pilietis. Medžiotoju pasivadinęs amerikietis niekuo nesiskiria nuo vietinių kovotojų, skelbia „Reuters“.

Medžiotoju pasivadinęs amerikietis niekuo nesiskiria nuo vietinių kovotojų.<br>„Reuters“ nuotr.
Medžiotoju pasivadinęs amerikietis niekuo nesiskiria nuo vietinių kovotojų.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:40 AM

Nuo kitų „Vostok“ būryje besikaunančių sukilėlių jį skiria tik amerikietiškas akcentas. Medžiotojui netrukdo ir tai, kad jis beveik visiškai nemoka rusų kalbos. „Aš amerikietis. Įsitraukiau į kovą už nepriklausomybę“, – mojuodamas JAV piliečio pasu sako Medžiotojas.

Medžiotojas neatskleidžia savo tikrojo vardo, tik sako esąs JAV kariuomenės veteranas, kuriam nepavyko susirasti darbo, tad jis nusprendė prisidėti prie kovojančių Ukrainos separatistų. „Nenoriu, kad manytumėte, jog kaunuosi čia už Rusijos valdžią“, – sakė jis ir pridūrė palaikąs Rytų Ukrainos norą atsiskirti nuo Kijevo.

Kalbėdamas apie kalbos barjerą Medžiotojas patvirtina, kad svarbiausia čia – mokėti šaudyti. „Viskas čia sukasi ne apie diskusijas ar protingus pokalbius. Reikia sugebėti judėti ir veikti“, – aiškino amerikietis.

Konfliktas Rytų Ukrainoje, jau nusinešęs 3 tūkstančių žmonių gyvybę, pritraukė nemažai kovotojų iš kitų valstybių. Šalia prorusiškų separatistų kaunasi iš Rusijos permesti kariai, taip pat atvyksta serbų bei kitų Europos valstybių kovotojų.

Medžiotojas su būriu įsitaisęs Jasynuvatos vietovėje, į šiaurę nuo separatistų tvirtovės Donecko. Ukrainos kariuomenės pajėgos – mažiau nei 2 kilometrai nuo šios vietovės. Amerikietis teigė, kad prisijungė prie separatistų rugpjūčio viduryje, tačiau juo ilgą laiką nepasitikėta.

„Amerika suprantama kaip geopolitinė priešininkė. Rusija ir JAV kaunasi dėl Ukrainos likimo“, – kalbėjo Medžiotojas, kuris prisipažįsta JAV rinkimuose balsuodavęs už respublikonus, bet galiausiai nusivylęs ir jais. „JAV nepasiilgstu, nebent savo mėgstamų mėsainių“, – užbaigė pokalbį jis.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.