Prieš „Islamo valstybę“ – ir močiutės su ginklais

„Islamo valstybės“ teroristai – jau prie Europos vartų. Jiems užpuolus strategiškai svarbų miestą Turkijos ir Sirijos pasienyje, į kovą su jais stojo ir vyresnio amžiaus moterys, rašo „Lietuvos rytas“, kuris remiasi „Daily Mail“.

Į kovą su „Islamo valstybės“ teroristais eina ir apsiginklavusios sirų moterys.
Į kovą su „Islamo valstybės“ teroristais eina ir apsiginklavusios sirų moterys.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:26 AM

„Islamo valstybės“ fanatikai pradėjo veržtis į Sirijos ir Turkijos pasienyje esantį Kobanės miestą. Vakarai jį visuomet įvardijo kaip strategiškai svarbų tašką, kurio nieku gyvu negalima atiduoti teroristams.

Jei džihadistams pavyktų miestą užgrobti, „Islamo valstybė“ imtų kontroliuoti 200 km ilgio pasienio ruožą su NATO nare Turkija.

Per pastarąsias dvi savaites šiame mieste, kuriame gyvena didelė Sirijos kurdų bendruomenė, aidi artilerijos šūviai, iš tankiai gyvenamų daugiabučių rajonų rūksta juodi dūmai, gatvėse vyksta kovos.

Džihadistų gretos kur kas gausesnės ir geriau ginkluotos negu vietinių suformuoti pasipriešinimo būriai.

Puldami Kobanę islamistai naudoja iš Irako pajėgų perimtus JAV pagamintus tankus ir kitą karinę įrangą.

Besipriešinančių Kobanės žmonių simboliu jau tapo būrys „Kalašnikov“ automatais apsiginklavusių vyresnio amžiaus moterų, kurių nuotrauka žmonės neseniai dalijosi socialiniuose tinkluose. Moterys į džihadistus leidžia reaktyvines granatas ir šūvius. Jos pavertė traktorius ir kitą žemės ūkio techniką šarvuotais kariniais automobiliais, kuriuose įtaisė gerokai pasenusius sovietinius ginklus.

Ginkluotos moterys be baimės kovoja su miestą siaubiančiais ir jų artimuosius žiauriai žudančiais teroristais. Džihadistai nukirto galvas dešimčiai Kobanės gyventojų, jie degina namus ir prievartauja moteris.

Socialiniuose tinkluose „Islamo valstybės“ kovotojai giriasi, kad niekas negali sustabdyti jų ir sužlugdyti jų planų įkurti kalifatą, kuriame nepaklusnieji būtų nukryžiuojami ar ketvirčiuojami.

Turkai žada „padaryti viską, ką gali“, kad Kobanę siaubiantys teroristai būtų sustabdyti.

Neseniai prie sienos su Sirija buvo pastebėti Turkijos siųsti konvojai su tankais.

Iš oro bombarduoti Kobanę pradėjo jau ir JAV kariniai naikintuvai. Per jų reidus žuvo bent 16 „Islamo valstybės“ kovotojų.

Vakarai visuomet žadėjo neprileisti teroristų artyn prie Europos sienų.

Jeigu per kelias ateinančias dienas teroristai sugebės užimti Kobanę, lyderiams teks persvarstyti džihadistų sustabdymo strategiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.