Ukrainoje per bombardavimą sužeisti 22 žmonės

Mažiausiai 22 civiliai ir

Mažiausiai 22 civiliai ir kariai buvo sužeisti per naujausius prorusiškų separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų bombardavimus pietryčių Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Mažiausiai 22 civiliai ir kariai buvo sužeisti per naujausius prorusiškų separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų bombardavimus pietryčių Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-11-07 11:05, atnaujinta 2018-01-22 02:21

Donecko, kuris yra didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas, merija nurodė, kad raketos arba artilerijos sviediniai krito daugiausiai naktį dviejuose rajonuose, esančiuose netoli griuvėsiais virtusio tarptautinio oro uosto, kuriame yra įsitvirtinę vyriausybės kariai.

„Per kautynes ... 15 žmonių patyrė įvairaus sunkumo skeveldrinių sužalojimų“, – sakoma miesto merijos spaudos biuro pranešime. Kol kas neaišku, ar tarp sužeistųjų yra tik civiliai, ar taip pat separatistų dalinių nariai, kurie paprastai neatskleidžia savo nuostolių.

Tuo tarpu vienas Ukrainos kariuomenės atstovas nurodė, kad sukilėliai naktį atakavo pozicijas tame regione aplink Luhansko miestą, dukart panaudoję salvinės raketų ugnies sistemas „Grad“ ir „ne kartą apšaudę iš minosvaidžių“.

Septyni oro desantininkai buvo sužeisti detonavus savadarbiam sprogstamajam užtaisui per patruliavimą netoli Sokolnykų kaimo Luhansko srityje.

„Padėtis aplink Donecko oro uostą išlieka įtempta. Ši strategiškai svarbi vieta tebėra mūsų kontroliuojama“, – nurodė kariuomenės spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.